用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 藍田B1小學級2x可以點揀?
樓主: 女皇駕到
go

藍田B1小學級2x可以點揀?   [複製鏈接]

女皇駕到 發表於 18-9-29 13:10
九華太自由,我仔睇過開放日好鍾意校舍,朋友有小朋友響果度讀書,真心話唔太用心教書,我怕我仔唔夠自律, ...
要考直資,都係去試DBS同YWC, 無理由考慮幾間成績仲弱過聖言。九龍區成績好過聖言既男校,其實只得LSC,男女校就可以諗吓伊中,保一
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

TLHE 發表於 18-11-6 10:24
是的,但樓主話張祝珊太静,不合適的话,哪保一也应不合心水了!LSC是好,但難度好高
...
係小強呢類催谷型小學出嚟既小朋友, 其實無可能唔適合保一和張祝珊.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

TLHE 發表於 18-11-7 07:47
可能这样說会容易理解些,小强、保良局一系催谷型前列的学生,是可以有能力適應这類文静读書型的B1A中学, ...
這個當然明白,習慣催谷不代表喜歡催谷嘛!但如果催谷慣,小朋友自理唔夠好,去到不催谷既學校可能會出事。
‹ 上一主題|下一主題