用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才interview
樓主: pollyhpy
go

優才interview  

scgift 發表於 18-8-28 08:31
每組考既野都唔同。

我女首先聽老師講故事,聽到某2樣野時要分別做2種動作。跟住用ipad考找相同圖案/中文 ...

我囡話中英數都有問。數學第一條是2+2,第二條是雙位數。另一様,聽老師說故事,聽到有顏色詞語要拍手。
我囡吾識雙位加數,所以都估到入吾到二面。所以我們無特別追問她啦!

scgift 發表於 18-8-28 08:31
每組考既野都唔同。

我女首先聽老師講故事,聽到某2樣野時要分別做2種動作。跟住用ipad考找相同圖案/中文 ...
我仔淨係話砌LEGO砌左架吸塵機(應該係自由砌乜都得), 老師都冇問佢砌左乜, 英文題就要用英文講下動物名, 用英文傾計, 然後計左幾條數. 仲有舉手答問題, 有難有簡單的, 佢話簡單俾人答哂, 老師問佢100+100.
重點係去玩彈床同拎左包糖同妹妹分.

我個仔話老師有問佢想唔想讀呢間學校,我個仔竟然答…..「少少啦」
唔知會唔會個個小朋友都會咁問

chuenying11 發表於 18-8-29 21:30
我個仔話老師有問佢想唔想讀呢間學校,我個仔竟然答…..「少少啦」
唔知會唔會個個小朋友都會咁問 ...

媽媽你聽完點應小朋友呀?

我個仔冇講

回覆 cyrus_takeshi 的帖子

唯有教定佢下次點答

回覆樓主:

有人收到result未? 我唔記得點通知結果…

pollyhpy 發表於 18-8-18 22:30
想請問有無人知道優才interview 玩跳彈床嗰part 計唔計分?阿仔好天真咁扮揸鎗‘bang ‘老師
...

BANG 唔中老師,扣十分。

begoodtome 發表於 18-9-9 23:11
有人收到result未? 我唔記得點通知結果…
官網話928前, 但佢之前interview 話727前公佈最後都係727當日先公佈
所以我諗佢最後都會是928先公佈interview 結果吧

hohoho888 發表於 18-9-10 09:38
官網話928前, 但佢之前interview 話727前公佈最後都係727當日先公佈
所以我諗佢最後都會是928先公佈intervi ...

thx a lot

hohoho888 發表於 18-9-10 09:38
所以我諗佢最後都會是928先公佈intervi ...
謝謝