用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 【讨论】政府派位的喇沙小學為什麼能培養這麼多優才? ...
go

【讨论】政府派位的喇沙小學為什麼能培養這麼多優才?   [複製鏈接]

Kevin_ZHANG 發表於 18-6-7 15:30

...今天剛去喇沙交叩門表回來,並沒有覺得像他的名聲大的那麼好
for example?

tpmon 發表於 18-6-9 12:15
你的英文,中文和普通話都咁好,是現在國內大企業在香港分行最想找的高級管理人的人材。你一定是收入高的 ...
I know a guy who knows a guy who s from china.  個仔Kg 已C補,奬杯多到一個櫃都裝唔哂

mcl203 發表於 18-6-9 14:42
首先要解釋下果位小朋友獎杯截數日期去到幾年級? 再講吓隻櫃有幾大先? 方便了解了解~~~
...
K3考小一時咋,e加佢應小4,我估要一間房先裝得哂

mcl203 發表於 18-6-9 14:59
獎杯多用於細細個既比賽,高小階段獎牌多,獎杯獎牌可以係有豬肉成份,我小朋友都有D豬肉牌~~~
...
冇仔細睇ar,我地成班差不多年0的小朋友呢個鶴立雞群,細B當年未被神校垂青,但~小三成功插入神津,父母support 比學校重要,我自問sup 不如人

mcl203 發表於 18-6-9 15:23
叫左你谷下㗎啦,甚麼羽毛球,乒乓球,田徑,游泳,排球,籃球,大中小提琴,管樂,執到一瓣就忍忍腳,升 ...
唉,你估我唔想咩,谷得起先得架。
不過執到唔係印印腳,係要2nd mortgage

mcl203 發表於 18-6-9 15:56
講堅,執番樣興趣大D既,長時間㷛下,有助提升自信心,尢其是升中後,好多全人教育既中學生都有某樣興趣, ...
我都係咁諗,所以佢唔想去合唱團,我話唔想佢第時唱K要陪湯藥費。之前有學羽毛球,不過比返教練,或者大d再學,personally 我自已中意壁球多d,不過hk不太popular
‹ 上一主題|下一主題