用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 給意見:維多利亞鄧肇堅中學
樓主: tontonma
go

給意見:維多利亞鄧肇堅中學 [複製鏈接]

tontonma 發表於 18-4-17 09:35
請問有冇識人讀呢間,請教校風如何?阿仔band1學校,但band3成績,灣仔區唔係好多band2學校㨂,我唸著放第 ...
如果真係Band3成績,維多利亞鄧肇堅中學放乙一都無機會,何況乙二。

tontonma 發表於 18-4-18 17:35
咁較穩妥的選擇,大部份會點揀?
其實首先需要同老師確定下,小朋友有無機會係B2C?如果有乙一放鄧鏡波(或者維官),然後揀李潤田,跟住B3學校。
如果係B3,咁就乙一李潤田,然後B3學校。
先同老師確認下先。同佢講你有呢兩個plans,睇下佢點講,然後再決定。

tontonma 發表於 18-4-21 08:52
多謝咁多位的意見,阿仔係B2C
我會乙一鄧鏡波,乙二李潤田,乙三維鄧,乙四巳放B3了
...
如果肯定唔係B3學生,選擇合理。

tontonma 發表於 18-4-21 13:44
王家爸爸,即係維鄧個Banding 高過李潤田?因為老師話李潤田高過維鄧,另B3比較校風好啲會邊間?老師話係 ...
維鄧DSE成績應該好過李潤田。聖貞德近年應該好啲,以前的確好差,但係改善咗唔少。
‹ 上一主題|下一主題