用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 怪獸家長投訴子女操行得B 九龍名校「造假」設兩份成績 ...
go

怪獸家長投訴子女操行得B 九龍名校「造假」設兩份成績表   [複製鏈接]

其實操行B咪叫正正常常, 無乜點犯事又唔算特別好羅
成績夠好的話, D中學操行B都唔收架??
希望每天開心渡過 ;-)

tutik 發表於 18-4-11 09:23
現實就算學校網頁寫住B, 簡介會都突然變咗B+先考慮。可能你哋仔女唔係操行邊緣人,冇留意。
而且男女校, ...
我個囝都係B之麻, 舊年仲全年B-添
你講O個D中學係BAND 1熱門中學? 大把BAND 1學生選擇, 所以B+先有得IN??  

tutik 發表於 18-4-13 00:47
黄笏南自行要, 銀禧简介會話要。有錯指正.
黃笏南我都聽過係要B+, 咁要求B+以上的學校應該唔係好多姐.

tutik 發表於 18-4-14 09:41

咁佢好幸運喎!因為自行冇B+, 傳聞張form 都唔收你,理得你龍 ...
成績好無理由唔收, 好多學校都講一套做一套, 小學都見唔少啦, 話咩一定要1-1-1, 最後收成績最好的跟本就唔係1-1-1, 仲要係0-0-0都照收最緊要成績好.   

KwanPark 發表於 18-4-15 07:44
黃笏南嗰一個就係0-0-0,不過該女孩佢係半唐蕃,衰左科中文,但好識對答,英文interview頗掂。
...
即係叩門入??
‹ 上一主題|下一主題