用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才waiting list interview
樓主: 阿里媽媽
go

優才waiting list interview [複製鏈接]

tultul1 發表於 18-2-27 13:34
其實機會有幾大?真的有人這次再面試後有offer嗎?
跟據先前玩法

10X人入選 conditional offer  (要繼續上堂+交功課至五月, 做唔到由1st waiting   補上)

餘下會選一堆(指定既人數) 做1st waiting   , keep 住都要 繼續上堂+交功課至五月

依家call 10/3果班人, 係等Pass 入 1st waiting , 不是Offer

當然機會係微, 視乎你手上有咩 offer 啦

jason1978 發表於 18-2-28 08:46
唔明校方安排。仲有1st waiting等緊offer,係咪我哋會白等?

學校當然想收 醒目仔女.

出世率高,  間間都串嘴左架 (唔高都串亦有) .

都係果句, 你手上有更好Offer 可以唔洗等

worldcat 發表於 18-2-28 09:15
咁gt都係加返3rd in人數,因為見完waiting list interview都要上堂交功課再3rd in。相比下合理過lmc喇。
...
LMC  ??? 定係打錯SMC 呀?

LMC應OK架喎 .... SMC 果隻招生法. 就搞野好多

apple_love 發表於 18-2-28 12:31
我唔太明白何來有4th in?宜家call 的是in了2次之後收waiting 的,佢地10/3再in都只係算第二輪third in ,  ...
係, 其實唔知點解, 我成日覺得FS 係抄緊GT, 小班... 去到招生...

不過FS 果種 玩法仲亂...

in 4次又如何, 有D學校 in 5次都係有人仆去~

‹ 上一主題|下一主題