用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 GH幾時會出結果啊
樓主: dannyczx
go

GH幾時會出結果啊   [複製鏈接]

97881313 發表於 18-2-11 13:33
無錯‘德望係家長心中嘅最後、最後、最後嘅無奈選擇

咁難為就唔好填表申請啦,無謂講埋D咁嘅說話

os_ecu 發表於 18-2-12 08:38
又唔可以話難為既, 家長做兩手準備好合理. 搵水泡有乜咁出奇 ?

最後如果所有心儀既都不幸落空, 係人都會有 ...

收先再研究啦,否則一陣口中所謂的水泡都無

whitepurin 發表於 18-2-15 10:20
呻也應該要尊重吧,難道你對住老婆講,我娶唔到李嘉欣(唔好拗咩我唔鐘意李,請隨意代其他女神),娶你真 ...

講得好

whitepurin 發表於 18-2-15 11:09
其實我不是鐵粉,要幫佢講咩好說話,問心,你問我我都會咁排, 但排在後面也不代表佢好差,不用咁negative ...

我心態係覺得家長想讀哪一間都好,都無必要去用一個負面的形容詞,如「無奈」的心情去選擇入讀,一來無必要踐踏人地的學校,二來用「無奈」先去讀,帶點唔尊重學校和師生吧!
雖則鹼魚白菜,各有各想,其實無問題的!
不過講到其實我都唔係好想娶你,不過我娶唔到老婆先娶你,既然咁難為,倒不如唔好娶啦,為人何必太難為自己!

os_ecu 發表於 18-2-15 11:12
鹹魚白菜各有所愛啦

之前太涼薄的說話,而定比人地咁樣話番轉頭,你咁樣打圓場,都算好失禮

whitepurin 發表於 18-2-15 16:36
討論排名沒問題,但你夠膽說自己的三個「最後」與及「無奈」不是很負面及不尊重嗎?

面對這樣的家長,我 ...

唔洗無奈的、梗有這類人!
盲都見到,有D人專去踐人地學校點點點,唔想讀就咪讀啦,聲稱唔讀又要踐,咩心態
其實全港九好多學校都會唔想讀,咁樣咪好唔得閒

whitepurin 發表於 18-2-15 17:33
唉,其實最嬲只係,有d人踩完人地之後,仲覺得自己沒問題,你自己聽者有意唔抵得玻璃心之嘛。無人撩起個火 ...

係啊!不過你真係好有心,係好有品的家長不過有D人...嘥氣!
家陣...佢地瀬左屎就鳥獸散走左去,無人再夠膽出聲
‹ 上一主題|下一主題