用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖保羅書院小學(BOYS) vs聖方濟各英文小學 ...
樓主: ATMW227
go

聖保羅書院小學(BOYS) vs聖方濟各英文小學   [複製鏈接]

retriever 發表於 18-1-20 17:52
真係有 “唔多真既男校” 架喎。

你講果D 幾個男同學好FRIEND 果D 唔係講緊 “男校” 果種兄弟情。

老實講我都唔係好明你講乜嘢係SPC真男校,DBS, LSC, SJC, QC, KC, YWC, WYK, WYHK呢啲都係假男校?

hkpapa852 發表於 18-1-22 09:22
KC又真係唔可以叫真男校, 因為以前有收女生.

咁英華都唔得了,以前預科收過男校女生

hkpapa852 發表於 18-1-22 10:59
其實呢個帖既考慮重點, 從來都唔需要理真乜乜, 假乜乜

只需要諗以下兩點:

想要安穩啲嘅路就選SPCPS,起碼升中學部條件不高,絕對有保障。覺得自己仔係天之驕子,非神校不讀而且一定考得入兼讀得掂,咪選SFA囉。

ngngachun 發表於 18-1-23 00:16
其實在此開放的平台,各人有發表內容的空間。各人在字眼上看法的不同,對不同學校觀感上的不同感受根本是 ...

其實真心唔明何謂真男校所以有此提問,如果EK內只要是個人觀感留言的就叫人不要窮追猛打,咁其實嗰啲比較學校帖、問校風帖,大家都可以唔使答了,因為都係個人觀感。

ckcleung 發表於 18-1-23 00:24
不如咁講啦,如果提出既事主觀又不作解釋,咁係可以大家討論下呢,只要不是人身攻擊又無惡言相向,有何不 ...

其實如果認為SPC先有兄弟情,其他男校冇嘅,或冇咁重嘅,所以SPC先係真男校,佢要咁諗,我只能尊重佢嘅睇法,所以佢之前答的我都冇打算再回答。
‹ 上一主題|下一主題