用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中英數常全A到底幾有代表性?
樓主: yesthomas
go

中英數常全A到底幾有代表性?   [複製鏈接]

mcl203 發表於 18-1-18 11:22
女校都似乎睇操行喎~

就算男校,我同事仔係華小,自細在父母教導下,打遍天下無敵手,人不犯我,我都犯 ...
女校都好睇操行,男校只要唔差就得。武林高手唔應該去呢個華山,應該向東走,去另一個華山。

mcl203 發表於 18-1-18 11:30
佢向西走,去左SPC呢~~~
舊校長年代?

mcl203 發表於 18-1-18 11:37
好多年前了,邊個校長都一樣,只可以等佢畢業~~~
當年係SPC既谷底,有人報就收。舊年已經有唔少B1入唔到,應該越來越難入啦。

Saracl 發表於 18-1-18 11:56
請問操行A &操行>A- 有咩分別? 阿仔之前都係A- 今年六年班第一次攞A. 我覺得好多中學只要求操行B或以上, ...
無分別,男仔操行有B,甚至係B-,已經唔差。女孩可能需要有A-以上。

Saracl 發表於 18-1-18 12:20
咁請問如果成績表王主任評語係:成績優良,勤學好問,樂於服務,做事有責任,感富進取心……呢D評語我覺得算 ...
好正面,我哋當年係成績優良,過於好問(即係多口),...。
‹ 上一主題|下一主題