用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將於05年入讀全日n1小朋友o既媽咪入來傾下~~ ...
樓主: paiwai
go

將於05年入讀全日n1小朋友o既媽咪入來傾下~~ [複製鏈接]

Re: 將於05年入讀全日n1小朋友o既媽咪入來傾下~~

唉, 我個小吉今個星期開始返9.30-12.30, 仲會係幼兒園食埋飯, 尋日又喊, 仲要剩係食飯唔食餸, 今日仲衰, 朝早絕食抗議, 唔肯食奶返學....唉....又睇下聽日佢點law....

小吉媽媽

我個仔今日喊呀~~因為第1日訓覺..老師話佢喊左一陣...好彩之後都肯訓..訓左1個鐘我地接佢(老師叫醒佢..佢又喊因為未訓夠~~)不過又係WOR..唔知學校點
正常訓12:30-2:45訓覺..但係今日同明天都係試訓期...其實如果小朋友訓到就唔好訓得果1個鐘就要叫醒佢, 要我地2:00去接走佢喇(我個人認為扭都扭左幾個字喇..訓得果大約45分鐘又要叫醒人)如果小朋友唔肯訓就要早D接走麻(我都唔係幾明仲咩要2:00叫人接走佢~你地小朋友D學校有無咁架?

香香,
   係喇~~又會試訓..今日都係放2:00呀..又係訓到懞查查叫佢起身放學, 聽日就好d放3:00都係剛訓醒law~~
   我無諗住生多個呀..$同時間我都無多hehe~~所以我無諗住生多個...除非發左達喇~~~~哈哈, 你想生多個呀..其實有時間又有$生多個陪下都好..起碼第時有咩都多個兄弟姊妹幫手相量下呀~

曲曲

好耐無見啦, 近排點? 仔仔講多左野未呀? 有無去做ST呀? 上次介紹你去STEP CENTRE呢?

岩岩開始返學, 多數未適應......................

比D時間佢, 可能好快講好多野都未定.........................

我記得你仔仔好似吾駛比學費, 有無記錯?

你地讀呢n1, 會唔會同你小朋友再轉其他學校讀k1 架?

請問各位有小朋友讀全日制的媽咪,你哋整的織嘜有冇指定的顔色同大小,同埋你哋買的被同枕頭,係邊度有得買呢?

Hello

我個女返左 2 個星期 N1, 每日返學都喊 (一個鐘左右), 喊足 2 個星期 (今個星期是返 8:45am 放 3:00pm), 昨日病了無返學, 雖然昨晚睡前不停說 "唔返學, 唔返學", 但是今日返學居然無喊, 真係開心, 希望佢已經開始識應啦.

我想問下這裏多不多小朋友放 5:30 後的? 會唔會勁唔開心? 因為下星期開始我要放工後才可接放學了. 又開始擔心了.

hi,

我隻馬騮尋日都係病左冇返學, 尋晚返到屋企見佢冇乜野, 今日照俾佢返, 佢又係已經返左兩個星期, 而且日日都有喊, 希望佢今日會好d啦, 因為係我奶奶湊佢, 所以係已經"種"壞左lu...佢下個星期先開始放3.00, 再下個就放4.00, 不過我見好多在識媽媽都係放工接放學, 佢地有老師陪住玩, 放心啦, 佢地好快適應架啦.

小吉媽媽

曲曲,
  梗係喇..你一家人揍佢返..之後放底佢一個wor..梗係喊喇..哈哈~~我個仔明天開始放4:30喇..即係叫做正常....放4:30-6:00架喇~~(要唔見個仔成8個鐘..好掛住佢呀hehe)

曉晴:
   我都係搵緊野做..都未搵到夾岩時間揍仔仔, 如果呢年都搵唔到, 我都可能比仔仔讀1年n1之後出年比佢返k1架..(不過仔仔又要從新適應過新學校新老師law)所以我都係睇下點...先算..睇下佢今年讀得開唔開心喇~

bb頭maimimi,
   我個仔無整d織嘜(用手寫係個招牌度咋), d被仔同床單係學校買o既...

linki,
   我覺得如果個小朋友都鍾意同其他同學仔玩..都唔會好唔開心o既..有好多mummy都5:00幾6:00先揍架la..最好佢d同學仔都唔係4:30走晒人..佢都唔會好感覺到..d同學仔放晒學o既..放心喇...

小吉媽咪,
   我個仔都係返左學就病喇..佢果班都有幾個人咳..我個仔都咳呀...不過都有返學..見佢病..又無咩胃口..(肉都赤埋)不過無計喇..剛剛返幼兒中心實有呢d情況..希望佢自己快d識得對抗d病菌無咁易病喇~

我阿女今日返到學校一入到課室就自己去食早餐,完全唔理我,連丁點依依不捨都無,我係門口望住佢,佢都無反應。wu wu:cry: ,好失落。

曲曲
記唔記得我呀!

Dear Paiwai,

係啦, 今朝都要睇多次e生先至返學, 希望佢地既抵抗力高d, 開開心心咁返學啦!

小吉媽媽

‹ 上一主題|下一主題