用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 康傑 (MOS) & Boxhill (FT) & Joyful (FT)
go

康傑 (MOS) & Boxhill (FT) & Joyful (FT) [複製鏈接]

(emoji) 收到 康傑(全日)、BOXHILL(pm)、joyful (pm) ,陷入選擇困難,因為唔清楚 康傑 & joyful 升小情況,我地目標 直私 同埋 國際小學,請各位用家幫幫忙提供意見,感激!
   0    0    0    0

回覆樓主

直私和國際,其實好唔同。

貝珠 發表於 17-12-15 17:44
直私和國際,其實好唔同。

小朋友本身比較活潑,坐唔定,是否國際小學比較合適? (苦惱) 我地有考慮將來小學 培僑 同 安菲爾,但唔知道這三間幼稚園邊間較合適?

Kanie 發表於 17-12-15 17:50
小朋友本身比較活潑,坐唔定,是否國際小學比較合適? (苦惱) 我地有考慮將來小學 培僑 同 安菲爾,但唔 ...

還是想想自己鐘意那一種學校。要考直私,要k2 前谷學術(認字,加減數,串字),要考國際,要谷oral English

貝珠 發表於 17-12-15 21:29
還是想想自己鐘意那一種學校。要考直私,要k2 前谷學術(認字,加減數,串字),要考國際,要谷oral Englis ...

真係好難揀啊,但多謝你ge寶貴意見。

貝珠 發表於 17-12-15 21:29
還是想想自己鐘意那一種學校。要考直私,要k2 前谷學術(認字,加減數,串字),要考國際,要谷oral Englis ...

你好,如果目標係 esf 呢?
選心怡?還是boxhill
謝謝你

Kanie 發表於 17-12-15 15:24
(emoji) 收到 康傑(全日)、BOXHILL(pm)、joyful (pm) ,陷入選擇困難,因為唔清楚 康傑 & joyful 升小 ...

We picked Good Health MOS before, all I could say is Good Health MOS is a very very good school, not only syllabus but also the who school and teachers as a whole.

maudaigou 發表於 17-12-16 20:23
你好,如果目標係 esf 呢?
選心怡?還是boxhill
謝謝你

Target esf , should choose boxhill. Boxhill 考esf, 多數Ok. Joyful 一半英文一半中文,如果本身屋企冇英文語境,可能唔夠。

貝珠 發表於 17-12-16 21:56
Target esf , should choose boxhill. Boxhill 考esf, 多數Ok. Joyful 一半英文一半中文,如果本身屋企冇 ...

謝謝你回覆
再多問,樂基及 boxhill 呢?
唔好意思咁多問題

maudaigou 發表於 17-12-16 21:57
謝謝你回覆
唔好意思咁多問題

想了解清楚,你們指k1 or N 班?

我説清楚一點先,我指boxhill n 班,考esf k1 大都冇問題。

maudaigou 發表於 17-12-16 21:57
謝謝你回覆
唔好意思咁多問題

Target 國際學校一定揀boxhill

貝珠 發表於 17-12-16 22:04
想了解清楚,你們指k1 or N 班?

我説清楚一點先,我指boxhill n 班,考esf k1 大都冇問題。

boxhill n 班呢
樂基同boxhill n 又點揀呢?謝謝

maudaigou 發表於 17-12-16 22:09
boxhill n 班呢
樂基同boxhill n 又點揀呢?謝謝

總之考國際學校只看英語溝通能力(理解和表達)。建議選英語時間最多的n 班,除非你屋企已經有英文語境。
‹ 上一主題|下一主題