用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培僑書院 offer
go

培僑書院 offer   [複製鏈接]

回覆樓主:

加油,雖然小囡第一圈已出局,但培橋仍是我心中其中一間心儀學校,大家加油,希望有好結果。

回覆樓主:

今日放榜?

回覆樓主:

哈!佢個網可能又頂唔順,有機會delay

回覆樓主:

旁觀者睇法:

睇個勢,今年有培橋offer, 好大機會會take, 除非有DBS DGS  等神校......

要睇睇waiting 有幾多人吧同埋有冇reject!

栗子媽 發表於 17-11-28 19:53
我都係第一round 廿出局,同樣非常想有呢個神蹟出現

不過我諗有培橋offer嘅家長放位機會唔大,往 ...

冇錯,第一圈冇就肯定冇,今年培橋,我估就算有蔡繼有都有部分人寧要培橋不要CKY.

培橋學費非常吸引,加埋今年成績好

回覆樓主:

CKY, 培橋,陳守仁

老實說,一條龍環境下,可排除陳守仁,另外價錢,CKY 都可以排除,所以培橋

BBJUNLO 發表於 17-11-28 21:34
咁如果培僑同港同,又會係邊間性價比高?

要睇家長取態,想比較中國化,應該係培橋。

另外,培橋有國際班走位,諗唔到咩理由唔選擇,同埋資源十分豐富。

Girl2014 發表於 17-11-29 08:58
敢如果9龍塘官立同培僑呢,thanks

唔使講一定係培橋,九龍塘官立唔補你入QES, 有機跌落賽官,何官。

我中小都係官校,老實說中學7年都冇上過堂,上堂自修考會考同高考,所以唔覺得官校師資ok.

siuap 發表於 17-11-29 09:39
same as you, my daughter had both Pui Kui and CKY offers 2 years ago, we ended up choosing CKY.

選擇CKY, 就一心一意唔考DSE, 中學學費開始會多好多,同埋要預每年家庭開支多幾倍。

培橋老實說,好抵讀

feifei_baby 發表於 17-11-29 10:44
我讀你上述提及官校,唔覺得教學有咩問題,七年中學好充實,老師肯教、都算用心,我成日搵老師問嘢。
...

冇意話官校師資唔好,各校文化不同。

但注意官校老師係會轉黎轉去,往往老師都不能長期執行某些行動,當然有好有壞喇,新老師新作風新思維。
‹ 上一主題|下一主題