用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DGS first round result out.
樓主: 222magmag
go

DGS first round result out.   [複製鏈接]

puiting 發表於 17-11-8 11:22
回覆 b3410 的帖子

最後成功入讀?讀得開心嗎?

中-俾街外就得5x个位,因為而家多左班JS上中学部(JS係全数上中学部)。

222magmag 發表於 17-11-8 17:30
多餘,會兩敗俱傷!最後去德望,聖保羅男女 ..
有趣~有趣~呢个情况係very unlikely......

我女DGS試过改面試时间……撞左学界五区比賽~Send个傳真俾校長就批准改时间~

cmchang0927 發表於 17-11-8 17:35
我而家幫阿仔報直資,發覺有部分學校都係會撞的,星期六又不是又太多個,冇辦法的。。
...
津校都会撞~

cmchang0927 發表於 17-11-8 17:40
係呀
好彩得2個choices,選2間不會撞的啦。。
直資又audition又1st in 又 2nd in又要選左才決定咩日期時間 ...
你無係EK八呢~~~两间津校都可以撞到正一正要二選-(如無得改時间)~

guhelen 發表於 17-11-8 20:06
請問"列有教育局分配的學生編號的學校文件副本"是否要向學校拿?
成績表上有学生編号?通常係出世紙no.?

b3410 發表於 17-11-9 08:10
可能要放棄比賽,半日兩場重量級interview,就算時間安排到,小朋友也會很辛苦,影響發揮。除非只係重在參 ...

我女果时都係上午去比賽,下午去面試。ok的,不过而家HY & DGS同曰就只能放棄一间~其实HY話就話全in, 不过2nd in人選应該-早有个list (SPCS-样),只不过見下睇有無漏網之魚,有d学生臨場表现特别醒目~HY 1st in都好輕鬆的,去到2nd in先係黎料~

222magmag 發表於 17-11-9 08:40
一早有list?!  可能是。簡介會成五千人,其實點in ar?!
隔左两年都唔多記得,只記得係group in, 同阿女話好求其下……

ms.bead 發表於 17-11-9 08:51
願聞其詳
我女take左另-间offer, 無去2nd in. 不过係EK上可以揾旧文睇下……

b3410 發表於 17-11-9 08:53
舊年HY第一輪都唔算輕松,中英數考嗮,而且都係單獨見。反而2nd in 輕松,簡單問下就過關
可能都要 ...

我女果时仲係group in。唔怪得之話好求其……

222magmag 發表於 17-11-9 10:00
聽說DGS好多時1st in已決定收,不用2nd in
听說?反而係闻所未闻……係咪DBS呀?

bettyay    發表於 17-11-9 10:09

然然媽媽 發表於 17-11-10 18:06
你指的另外四間是那四間
DGS SPCS HY GH
‹ 上一主題|下一主題