用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 呈2考得好差
樓主: HAPPY_YY
go

呈2考得好差   [複製鏈接]

HAPPY_YY 發表於 17-10-27 15:25
我都趺晒眼鏡, 喊左出黎
老師有無話keep到個band?

IloveJJ 發表於 17-11-1 07:34
IC。我仔學校啲老師完全唔講大家考成點,所以我都唔知平均水準係點?不過佢今次數學衰咗,得70分,我就諗咁 ...
直接打電話問數學科老師。如果佢唔答你, 你話呈分要計standard deviation, 要知全級平均份同最高最低分, 要知份卷既水平, 阿仔要揀學校, 唔答就變身做哥斯拉。

mom06 發表於 17-11-2 20:05
我覺得我們有權知。如果老師推,可以點令佢説。

我五年級問校長有冇呈分名次,佢話無,佢臉色已經變得好 ...
你問佢, 無呈分名次, 咁點揀自行? 點揀大抽奬。

mom06 發表於 17-11-3 08:59
老師成日同D細路,級30內是b1.
如果大家科科平均就可以咁計。我唔知你哋校內名次點計, 好似IloveJJ學校係計埋各科乘大既倍數都好D, 好多學校都只係一科計一科分, 如果中英數常四主科其中一科分數係好低, 只係其餘幾科分數高拉高返, 咁個校內名次可以係30名內, 但實際呈分名次會跌後好多, 跌幾多仲要睇果科個平均分, 平均分越高, 就跌得越後, 一般數學易攞分, 所以一低校內名次好似唔大問題, 但實際會好大鑊。你問下老師識唔識計數的。當然, 如果你小朋友科科平均, 事不關己, 當然唔理。

mcl203 發表於 17-11-3 11:00

呈分要計埋視藝x2, 音樂x3~~~
倒轉咗, 係視藝X3, 音樂X2。
‹ 上一主題|下一主題