用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇思博畢業生家長分享
樓主: happywedding
go

有冇思博畢業生家長分享   [複製鏈接]

回覆樓主:

樓主小朋友唔係已經讀緊n??

呢到個個post都插緊思博

不過我小朋友都讀緊n班。。。我覺得佢係有進步既。。。講野多左。。。又會唱歌跳舞咁。。都開心既

不過我又唔知佢啲net係點分配。。。

archie1728 發表於 17-11-2 12:19
我小朋友係由思博創校2013年10月入讀PN班(因為係細仔,10月先夠兩歲),讀到今年2017年6月K3畢業。當年細 ...

我想請問下呢。。。因為我囡囡讀緊n。。。我見佢一班大約有18人。。。個位net係咪固定架??同埋普通話老師會幾時出現???

EgoEgo 發表於 17-11-3 20:12
1,請問這份報告是不是真的由NET寫的? 有些grammar錯了。名校對於grammar 是有要求的。

2,老師說你的兒 ...

1。。思博應該唔算係名校

2。。屋企係以廣東話做母語既話。。。鍾意中文多啲都唔出奇。。。咁都可能聯想到net唔固定呢樣野

3。。咁比你小朋友讀joyful咪得。。。講到咁好

EgoEgo 發表於 17-11-4 15:29
like_yan, 謝謝你的寶貴意見:

1。。你也同意: "思博應該唔算名校(句後還加了一個表示恥笑的小圖像“

思博唔算名校係事實

joyful好呢個我都覺得係。。。不過小女當年未有幸入到。。。但我又唔覺得有損失

編野我有睇過。。呢編野都好耐之前。。。無啦啦又了返出嚟。。呢啲就係你搵到既資料??是但高登一編野就係??。。我係唔會信"聽聞"。。。朋友個朋友話。。。媽媽gp啲朋友個朋友話既 hearsay 消息

同埋我小朋友係思博讀緊。。。只係返左2個月學。。。當然唔會咁快就話推介比人。。。只能話暫時我對思博幾滿意

Vanadium 發表於 17-11-4 22:37
呢度一年,大把人同我私訊暢談過,若然你覺得我係思博員工,諗多左果個係你。我但好實在係前思博N班家長, ...

算啦。。。又有新acc又嚟過。。。。再解釋一陣又比人話係打手

EgoEgo 發表於 17-11-5 19:41
這案法官的考慮是:

“法官指,意外發生時家長陪同到塲照顧小朋友“

8卦mode

你又點知個事實係點??你又話你唔係主角。。。只係做資料搜集。。。。你講到你好似受害者咁

wendywongst 發表於 17-11-6 19:03
講番正題,學校語境到K1-K3時是英普,Net teacher 和普通話老師就兩班share,因為唔會3個鐘頭都是英文或普 ...

講起英文。。。學校都比左小小驚喜我

其實我無咩教我囡英文。。。所以我唔會預佢識好多生字。。。但今日同佢書書。。。佢知道咩係 finger leg kangaroo peach等等。。。。我好肯定佢係學校學返嚟

HonestBun 發表於 17-11-6 21:39
回到正題,這是心怡Jouful升小的資料,一點不差。

唔好意思。。。點解呢個會係正題

媽。。。我好亂呀

LilyILoveU 發表於 17-11-7 20:24
睇下打乜工啦,如果係思博就勸你唔好打啦,V姐話厠所又冇人理,疏化又懶,裝修又殘,一陣唔知又會唔會天花 ...

好無聊呀。。。你講野都無 point。。。只係"了"交嗌。。。想點呀

archie1728 發表於 17-11-7 17:54
冇返黎幼稚園區幾日,估唔倒呢度咁熱鬧
阿仔冇讀過其他幼稚園,所以我冇資格評論其他學校,不過我 ...

我以為荃官同海官都係一線

但反而浸聯係。。。又長知識。。我真係無了解過
‹ 上一主題|下一主題