用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 (給40網某幾位家長)-請不要再抵毁其它學校而抬高自己學 ...
樓主: troublegod
go

(給40網某幾位家長)-請不要再抵毁其它學校而抬高自己學校   [複製鏈接]

deechai 發表於 17-7-20 15:26

我終於記得邊個!之前EK有人説過之後「佢」delete 曬自己的留言....
我有個朋友又是這學校用家,日日同我呻學校多得呢班「唱好家長」唔少,日日用言論攻擊其他學校質素來吹捧自己學校,這些舉動反而嚇親好多外面家長,影響了外人的觀感。
相信學校已經開始留意緊呢個家長的言論同行為,據說近日仲好似擴展到「臉書」某校網繼續大大力唱好。

siden 發表於 17-7-20 16:30

你仲未化嗎?咁多間學校近幾個月浮哂鐡粉出黎

係!所以呢度關於某幾間學校就算有家長問意見,EK好多會員怕了班「鐵粉」怕惹麻煩,現在連中肯意見都不會留,留比那班人自己答。

回覆樓主:

樓主由頭到尾都冇話起人底,只是不滿人家抵毀其他學校,「那班有問題家長」9秒9在這兩三天又刪除又編輯過自己所講的說話,不過已經留過呢d言論,其實都冇咩分別。

joycehang41010 發表於 17-7-24 13:16
我意思唔係你咁計錯,你咁計係啱,我意思係話梗就算係個1,2%,唔需要成日掛係咀邊幾勁,實質係爭幾個學生 ...

我相信hkpapa 係客觀提供數據,而旅小係一間好的小學,大家都冇認同因為個別家長的所作所為,令人無奈...「佢地」影響了其他真正用家給人觀感。

吉吉吉吉 發表於 17-7-24 14:24
勁!日日係到留意「班家長」又刪除又編輯,走不過你發眼,要逐個摷逐條睇辛苦你。
...

邊得閒會逐條跟日日睇?只是咁啱有人講我去8!
‹ 上一主題|下一主題