用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 林大輝 王錦輝 和德信中學 哪間較好?
樓主: KHMum
go

林大輝 王錦輝 和德信中學 哪間較好?   [複製鏈接]

KHMum 發表於 17-7-15 13:12
如B2學生,那間校風好些?謝謝!
以DSE成績/入U率計, 三間中最好既應該係WKF.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

peace 發表於 17-8-4 12:09
回覆 hkpapa852 的帖子

請問德信同WKF入八大率, 有幾多少?
唔知, WKF只係上年有份Newsletter透露過少少資料:http://eclass-ps.hkbuas.edu.hk/home/download_attachment.php?target=%2Fhome%2Fjunior%2Fjunior20%2Fintranet20%2Ffile%2Fnotice%2Ftbrbthu6db5or99ad1ij9di1f1.1473661844.2596%2FA%20New%20Decade%20of%20A-School.pdf

升讀本地+海外degree有68%

德信近4年每年升讀local degree只有1X%

林大輝無資料
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

wongkaka 發表於 17-11-7 12:56
林大輝在運動和藝術方面, 投放好多資源

孩子在學術方面唔叻, 唔代表她他們是壞孩子, 家長們要自我教育一下 ...
現實中, 有幾多家長真係會接受到孩子去讀應用學習課程, 或者轉去讀兆基創意書院, 甚至體藝中學呢D另類一點既學校呢?

twhkleung    發表於 18-1-24 12:04
wongkaka    發表於 17-11-8 10:24
‹ 上一主題|下一主題