用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Goodluck168
go

Goodluck168 發表於 17-7-16 11:19
回覆 shun282 的帖子

簡單把王華湘同宣基做一個比較
王今年有公佈英文科既DSE成績嗱?

過去5屆都無公佈過.... 可能比全港平均低
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

要比較, 攞多幾年資料吧! 唔好盲撐.....

畢業年度

中學名稱

3322率

人均5+數/平均5+率

人均4+數/平均4+率

主科5+率

主科4+率

2012-2013

將軍澳官立中學

>=8.8%/?/>=11.8%/>=8%

>=27.5%/?/>=40%/>=40%

宣基中學

迦密主恩中學

86.00%

~10.56%/~11.52%/~14.16%/?

景嶺書院

0.7/?

41.8%/30.3%/55.8%/43.6%

王湘華中學

49.7% (33222)

0.59/?

?/~43%

32.8%/?/39.9%/51.9%

2013-2014

將軍澳官立中學

>=25.7%/>=26.4%/>=36.5%/>=35.5%

宣基中學

78.95% (33222)

~62%/~41%/~55%/~72%

迦密主恩中學

89.6% (33222)

?/?/>30%/?

景嶺書院

1.09/?

49.1%/31.3%/50.3%/62%

王湘華中學

43.2% (33222)

0.72/?

?/44.7%

12.4%/?/?/?

29.2%/?/37.8%/40.5%

2014-2015

將軍澳官立中學

?/48.3%

~42%/~30%/~66%/~54%

宣基中學

76.84% (33222)

59.9%/39.5%/54.8%/70.1%

迦密主恩中學

90.3% (33222)

?/66.9%

?/?/>30%/?

>=24.20%/>=25.00%/>=39.10%/>=35.60%

景嶺書院

1.13/?

48%/35.1%/56.1%/45.6%

王湘華中學

46.3% (33222)

0.63/?

?/~43.5%

9%/?/?//

26.6%/?/43.5%/41.2%

2015-2016

將軍澳官立中學

0.8/?

?/50.6%

~37%/~37%/~68%/~55%

宣基中學

82.46% (33222)

52.4%/45%/57.3%/76%

迦密主恩中學

88% (33222)

?/ ~71%

~53.40%/~54.80%/~78.20%/?

景嶺書院

1.41/?

47.7%/66%/60.1%/48.4%

王湘華中學

~48.5%

28.5%/?/41%/37.5%

2016-2017

將軍澳官立中學

宣基中學

67.41% (33222)

52.6%/48.9%/60%/65.9%

迦密主恩中學

93.18% (33222)

1.77/?

65.9%/68.2%/81.8%/68.9%

景嶺書院

41.4%/63.4%/51.4%/53.2%

王湘華中學

?/56.4%

51.2%/41.9%/60.5%/56.6%

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Goodluck168 發表於 17-7-16 11:19
回覆 shun282 的帖子

簡單把王華湘同宣基做一個比較
如果你小朋友係B1學生一心想選王, 好多同區B1學生會多謝你

Goodluck168 發表於 17-7-22 11:11
回覆 os_ecu 的帖子

M1, M2 成績呢?

始乎你唔知道,連EDB都唔當M1/M2係獨立選修科。而且實際需要睇M1/M2既大學科目,其實亦唔多
‹ 上一主題|下一主題