用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有冇人係深圳做西裝攞去讀書用
樓主: ning673
go

請問有冇人係深圳做西裝攞去讀書用 [複製鏈接]

買到西裝啦,好平平……屯門vcity,G2000月尾搬,所以折上

學校話要買washable 既西裝,但HK既西裝都要乾洗,如去英国買,有無washable 既西裝呢?

回覆 adventure 的帖子

你可以考慮英國當地 M&S washable西裝系列,唔貴£79-129一套不等。 上M&S UK online search "washable "就睇到。但聽說8/9月D碼唔係每間分店都齊,建議俾錢預約定D碼去你想去的分店,試唔啱先安排全退款。

adventure 發表於 17-7-14 16:42
學校話要買washable 既西裝,但HK既西裝都要乾洗,如去英国買,有無washable 既西裝呢? ...

英國買既西裝多數係washable ,價錢亦唔貴,建議你先去M&S網站睇下,佢地每一呎碼再細分R(標準),L(長),S(短),你可以睇下啲碼岩唔岩,另外收到後唔鍾意或者唔岩可以交去分店免費退貨,我覺得十分方便。

skIII 發表於 17-7-14 22:57
英國買既西裝多數係washable ,價錢亦唔貴,建議你先去M&S網站睇下,佢地每一呎碼再細分R(標準),L(長),S ...
Thanks

醒目開學勳章

noel2010 發表於 17-7-3 21:24
Year 9, 10 & 11 西裝靑年版晚會食飯用。今年placement 見工要成熟版,在英國買都很多選擇。 ...
要打tie嗎?

kit2004 發表於 17-7-17 23:04
要打tie嗎?
在英國學校晚宴活動要打呔,另呀仔都帶了bow tie 去,不過暫時未用過。

我仔上個月grad din, 都係喺G2xxx 買咗套現成嘅老西,包改袖長、褲長,好fit, 盛惠$999.
‹ 上一主題|下一主題