用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 天神 vs Good Hope
樓主: Horsestar
go

天神 vs Good Hope   [複製鏈接]

真係估唔到咁都中乙1, 唔知點揀!
   9    0    1    0

hppa 發表於 17-6-3 14:24
No need if not directly from GHK

Yes, 我是考入去的,不是德幼上

qooqoobaby2010 發表於 17-6-3 14:21
照睇樓上住紅磡黃埔區,天神返8點,校車應該730左右,如果德望返730,校車應該630, 為小朋友著想,我會揀 ...

我尾站6:55上車,所以車程又不是問題!

964000 發表於 17-6-3 19:42
天神個校舍又真係有點否則龍校又吾洗銭又近D牌面好似好D,但體育同課外活動又GH叻D,稔稔下我可能 ...

也是的,你的見解也是我考慮的,GH自學讀書氣氛會強D,因為每天早會要帶書回去看,GH聲體藝真的冇得輸,全人視野發展很全面,不過大班教學,天神就小班,老師小朋友也很緊密,各有優勢!

Happy_J 發表於 17-6-4 00:48
再講白啲,6年後有有能力,小朋友要考入GHS機會比要考入SMCC大得多。
英小vs中小我覺得問題不大,上到中學 ...

好多謝大家詳細分析,真的感激萬分!雖然我也有不少朋友讀這兩所小學,始終每個小朋友性格特質也不相同,深知這兩校各有優勢,小女有幸能考入GH也有其特質,GH小朋友個個也叻叻,好難突出,天神應該比較上小女有些優勢可突圍而出的!
‹ 上一主題|下一主題