用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 天神 vs Good Hope
樓主: Horsestar
go

天神 vs Good Hope   [複製鏈接]

Horsestar 發表於 17-6-3 14:30
Yes, 我是考入去的,不是德幼上

坦白說兩間都唔好預咗輕鬆讀,遠我又唔覺GH遠,不過你要留意GH是唔會100%升上中學部,穩陣正常揀天神。

Horsestar 發表於 17-6-3 20:09
也是的,你的見解也是我考慮的,GH自學讀書氣氛會強D,因為每天早會要帶書回去看,GH聲體藝真的冇得輸,全 ...

其實呢個問題係問你自己,唔係問其他人。我自己係GHS舊生,如果唔關$$問題,GH,好肯定GH嘅學生係比天神視野更廣,呢個冇得比。睇你自己想要D咩?-完-

奥脫福 發表於 17-6-3 22:38
呢個真係「年經」帖,睇見都。。。

其實乙一抽到天神,真係開心都黎唔切;仲有疑問既,可能天神真 ...

我非常認同!既然有GH offer,又去搏乙一天神,其實樓主一早都想要天神,何必要開vs post?睇到O曬咀。

nokia9437 發表於 17-6-3 23:38

我都認識唔少SMCC和GHS畢業生,我又唔覺兩者嘅視野有明顯 ...

其實樓上都有多位資深會員解釋了,當然我一開始之前都講兩間學校真的差不多,視野廣唔廣,讀過的舊生自己會經歷感受過,不過呢D亦不用太計較。

laabc 發表於 17-6-4 00:10
我其中一個最friend 既女性朋友就係st Mary's 畢業,佢話佢嗰介畢業生大部分入了三大,只有3-4個唔係三大 ...

其實我無興趣同你討論,上面咁多層一早有講你唔去討論?
‹ 上一主題|下一主題