用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 終於呈分了
樓主: 妹妹頭
go

終於呈分了   [複製鏈接]

回覆 os_ecu 的帖子

我地小一至小四中說都係用普通話, 但上小五即轉廣東話, 仲大鑊, 小朋友轉唔切channel, 成日都用"他", "別怕", 依d普通話字眼去用廣東話講, 即時叮叮, 唔合格

回覆 bb鼠 的帖子

因為用廣東話(口語)更難, 我女都係ORAL係高分過中說

回覆 rulerL 的帖子

所以, 我個女下年派, 可以先參考一下你地11/7派位各BANDING人數, 做一個借鏡

回覆 chanwong 的帖子

我地學校閱卷係指定動作, 大約會係考完試第2個星期五黃昏, 方便要工作既媽咪, 當晚會有1.5小時, 上番小朋友課室, 坐小朋友座位, 到時已放有小朋友既中英數常卷既folder在枱面, 大家會放手提電話上枱面, 目的係知道唔會影相, 唔會打電話, 到時只可睇卷, 計分, 全程班主任照顧

我地唔駛要求, 學校到時會出通告比家長簽, 閱 定係 唔閱, 反而家長自行決定

荃灣區深井天主教小學

回覆 pocoyo123 的帖子

唔只係睇自己個分數, 仲要睇埋全級各人既分數, 如果一齊跌都冇問題架
‹ 上一主題|下一主題