用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 名幼 K1 選校攻略 , 有無媽媽可以入黎俾d意見呢..?! ...
樓主: chriskaan
go

名幼 K1 選校攻略 , 有無媽媽可以入黎俾d意見呢..?! [複製鏈接]

其實報十零間K 真係好普通,
因為可能會撞時間,
所以交表時就留意下啦,
想當年我都報十幾間
會不會考慮宣道? 也不錯

chriskaan 發表於 17-4-18 17:23
回覆 hello22 的帖子

亞仔現在返緊九龍真光開辦的 PLAYGROUP 中 , 希望真係對佢考返入去係有幫助啦~~ ...
上九龍真光的PG, 點解唔上祟真PG?
九龍真光你唔怕幼稚園小學都好少男生咩?

chriskaan 發表於 17-4-18 18:25
回覆 kitty0204 的帖子

請問 , 祟真有 PG 上嗎...?! 可以係邊到搵到呀...?!

祟真有 PG:

http://221.126.235.7/1617/ST-ACK-EPK52_20170322.pdf

如果上九真小學, 男仔應該會佔好小數, 女校男生,你唔介意便OK.

hello22 發表於 17-4-18 22:33
其實坊間有很多說法都是似是而非,好似話KV未戎片的小朋友唔收,所以唔好著住片去面試,我坦白說出我的小 ...
Agree!

其實好多都係傳言, 我小朋友戒左片, 不過去面試時都有照著片, 因為怕唔知等幾耐,

我小朋友in KV無叫唱歌, 都有OFFER,

朋友7,8B, 亦都有KVOFFER,

所以無絕對既, 唔試過點知, 盡左力便OK.

jimjimjim 發表於 17-4-19 14:01

咁好? 唔使唱歌?咁係咪有其他野要考?

我身邊有OFFER的好多都唔使唱歌

KV就一定要開口, 唔開口應該好難收,

我小朋友蚊滋聲都OK.

問既都係簡單野, 咩名, 幾歲, 邊個同你黎,

同老師一齊玩玩具, 玩下LEGOD,

另外一個老師就會問家長, 我覺得家長果PART都重要,

D都係一般簡單問題, 放假同小朋友去邊, 點解揀KV,

完左出去有另一老師又會俾小禮物,

又會問多少少問題, 問小朋友食左早餐未, 食左咩,

相比其實名幼 (e.g. LH) KV interview 好簡單, 唔複雜.

kikibebe 發表於 17-4-20 21:28

請問知唔知有冇收9月尾細b? thx.
我只知有7,8月都有, 9月就不肯定了

kikibebe 發表於 17-4-21 23:38

謝謝回覆,真心想入KV, 今年會試下報

加油預祝成功!

moledy 發表於 17-4-24 12:24
我哥個都係..永遠都係企響到唔郁...衣PART一定衰..同埋如果要唱歌更加無可能...
...

應該N 考跳舞多D,

K好似都無邊幾間要考,

主要係考認知同埋考小朋友聽唔聽指令多,

因為我小朋友都係唔會跳既

‹ 上一主題|下一主題