用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 Interview (報喜區)
樓主: olaliu
go

學之園 Interview (報喜區)   [複製鏈接]

我個仔也沒有2nd in.. 明明做到95分, 好乖... 有少少失落, 直入發夢中...

以我所知, 直入和waiting的2nd in 字眼是一樣的. 要等正式放榜才有驚喜或心知唔得的結果

好像未出現青衣分校有2nd in的幸運兒

以我所知, 去年直入那個都估唔到結果竟然係直入, 所以真的要擔心好耐! 我今天起開始擔心了, 因為我個仔做得好好, 但冇2nd in

我個仔超大B, 第一part又唱歌又跳舞又扭腰, 出去做指令放啱玩具, 回座位坐定定等人做, 再站起Byebye跳舞, 好perfect!
第二part有叫老師, 做啱晒玩公仔的指令和講啱晒顏色, 有睇書, 但老師問幾樣動物都答唔出, 又在書中搵唔到花花. 有放椅講byebye.
填問卷肯坐定看書, 我仲帶埋私家英文書, 佢坐著大大聲讀字母, 仲將本書借比前面那組個妹妹睇. 唯一坐坐下肚餓, 我有比麵包佢拿著吃.. 比問卷校長有大大聲講"比校長", 有Byebye校長.
冇2nd in, 唔通係我太大聲提佢跳舞? 定係答唔出d動物? 還是食包出事...

青衣分校.. 果然食包係有問題 但唔比佢食, 佢會走來走去, 11月in K時就係咁, 所以...

佢三本書都有睇架.. 不過無緣都無辦法, 都做到咁喇...

羊咩咩BB 發表於 17-2-25 10:40
回覆 lily1995 的帖子

幾月b,,? 我都好失望,自覺亞仔也吾錯😓⋯⋯無2nd in 無行,不過細b七月尾 ...

係11月尾超大B, 希望1st in 直入啦, 如果waiting都已盡晒力, 阿仔in得最好係呢間.

keikolau 發表於 17-2-25 12:37
我女當日表現都幾好,都冇second in, 所以我打左去康城校問,職員話都有一定數量的學生直入一take過,所以 ...

多謝你所做的事及在此鼓勵大家, 我見到後個心舒服了點, 開始接受緊呢個事實.

羊咩咩BB 發表於 17-2-25 13:46

你 in 那間?

我in青衣那間呀, 我個仔第3 part我填問卷時才坐下來邊看書邊吃麵包, 所以唔係好影響做task, 不過唔知個印象分有冇扣...

Gineysilas 發表於 17-2-27 19:08

問過學校…佢話如無收second in 通知,有1 st round 直入機 ...
請問係問邊間分校?

我仔報青衣,據說有直入。我無2nd in, 但考得不錯,所以我在發直入夢……雖然已有心理準備其實係落選咗

直入嘅話第一個多謝你,第二個多謝開post的版主,第三個多謝呢度的媽媽們!呢度可以讓我到今天仍在發直入美夢!

jm1874 發表於 17-2-27 23:29

你應該多謝你自己,生咗咁醒目小朋友可以直入!
發夢始終要夢醒, 早點準備考K啦

lamyatho 發表於 17-2-28 14:33
Just called LV campus, they said am session has 2 classes and pm session has 3 classes. Each class h ...

咁d位都算多喎~

ivyivyng 發表於 17-2-28 19:19
其實唔使唔開心,我囝都係超大b,考青衣校,考得唔太差,同樣冇2nd in, 依幾日都有啲灰,不過收拾心情,接 ...
我其實唔開心呀,如果個仔表現一般甚至差,我都未必睇唔開……但作為一個patpat尖嘅2歲小朋友,去到竟然叫坐就坐,企就企,我知道他鍾意間學校,in完回程不斷唱goodbye song……明明已經咁努力,結果竟然……

我都係咁話……而家日子好難捱,過得好慢!
‹ 上一主題|下一主題