用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat PN interview
樓主: Mimian
go

St. Cat PN interview   [複製鏈接]

Mimian 發表於 17-1-30 02:57
請問有人收到通知了嗎?何時面試?
目前只知道是2月16-18

上年11 月已經收到喇

Mimian 發表於 17-1-30 02:57
請問有人收到通知了嗎?何時面試?
目前只知道是2月16-18

仲有幾日就 interview 喇

kathylhk 發表於 17-2-16 11:04
企上張櫈度咁攪笑

其實我都係抱住試下既心態。。。。。

我都啱啱 in 完,同 in international school 真係好唔同呀⋯⋯ 我個仔10 問 9 唔識,仲推開老師呀

lovelovebabe 發表於 17-2-16 18:27
知唔知有冇second in架?

佢派通告話會網上公佈

yoyolk945 發表於 17-2-16 21:09
我聽日in,都未識講野

原來10 個8 個都唔識講嘢,唔好做第一個小朋友就得,因為第一個冇 demo 睇,第10 個睇左9 次其他小朋友點做

fantracy 發表於 17-2-16 21:19
有得check 有冇second in ga? 咁除左check,有冇通知架?

佢話會寄信

jilmama 發表於 17-2-16 12:34
International school係點架?輕鬆好多?

Waiting area:
Intl sch - 一大班小朋友喺個大房鐘意玩乜都得
St Cat - 分小組,小朋友只可以喺嗰張枱玩幾件玩具

玩具:
Intl sch - 玩具多種類
St Cat - BB 玩具

老師:
Intl sch - 老師好 nice 好 relax
St Cat - 比較忙同緊張,有壓迫感,可能太多人

Interview 內容:
Intl sch - 多啲時間同小朋友 warm up,先問家長,再問小朋友。
St Cat - 冇 warm up, 一嚟就考小朋友

臨場發揮(單睇我嗰個):
Intl sch - (三個月前)我覺得我嗰個喺 intl sch 發揮得好啲,老師問咩都做到,好接受老師
St Cat - (今日)發揮唔到,連 clap clap 同 stomp your feet 都唔做,表現比較抗拒

難度:
Intl sch - 比較容易
St Cat - 考多啲嘢,難度高啲

‹ 上一主題|下一主題