用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 31 網,點選好?
樓主: pig_mug
go

31 網,點選好?   [複製鏈接]

kkhon 發表於 17-1-25 11:56
回覆 pig_mug 的帖子

1.油天2.循道冇得直上可以搏下/基道3.羅裕绩多數入到。 ...
基道同德信上年乙2都入唔晒,其實隨著升小人數上升,全港大多數區都變咗天地網

ekhc    發表於 17-1-26 00:25
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

BabyShareKing 發表於 17-2-8 13:46
想問下你覺得羅裕積點? 因為唔知排基道定羅裕積第二好...
升中派位一定係基道好,但位少乙2機會低
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

ronnielausiu 發表於 17-2-13 15:40
羅裕積大家有咩睇法?

節錄自羅裕積校務報告

(六) 學生表現
1. 學業表現
   1. 於2015年的全港性系統評估報告中,本校根據各項數據分析,估計如下:
      本校小學三年級中文科成績應和全港水平相等或超越全港水平;英文科方面,本校的閱讀及聆聽範畴成績較去年佳,但寫作及說話卻比去年稍弱,故估計整體成績略遜於全港水平;而數學科方面,本校成績亦略遜於全港基本水平。
      小學六年級方面,中文科的成績估計超於全港水平;而英文科的成績則遜於全港水平;數學科成績應與全港水平相若。數學科成績應與全港水平相若。

其實羅年年既TSA成績都至少有一科比全港平均差, 咁到底有冇問題呢?
‹ 上一主題|下一主題