用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 15分, 想來年讀旅港開平小學(40網), 可以做什麼? ...
樓主: ronaldlcm
go

15分, 想來年讀旅港開平小學(40網), 可以做什麼?   [複製鏈接]

攪笑建議:
不如旅小既家長叫學校下年請多一兩個校工/書記, 俾多一/兩個希望D心儀旅小既家長
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

conniewktang 發表於 16-12-15 13:57
係喎,如果校長請多個staff, 個staff的子女自行就可以入旅小讀,實收喎,起初睇唔明添!
你咁講嘢,因住又 ...

我抬舉某校, 該校家長都未話我, 咁又關外人乜事呢?

人地學校做得好俾人抬舉吓如果都睇唔過眼, 好易變憤青!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題