用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in 創價
樓主: loveu2
go

今日in 創價   [複製鏈接]

Hiphone666 發表於 16-11-28 11:27
回覆 Hiphone666 的帖子

也許好多父母(有可能係網絡打手)覺得好好, 但本人實切地感受到此乃一間Interview ...

創價係學劵幼稚園,又唔係私校商業化,冇利益可圖,有理由需要網絡打手嗎?可能閣下有不愉快經歷,但有時面試係雙方的,學校揀你時你亦可揀學校,大家覺得好先為小朋友安排入讀!
你咁講網絡打手呢一樣嘢,我覺得對學校唔公平,所以我特別要回應,利申我小朋友喺創價讀緊,真心想講俾其他家長知創價上上下下俾我感覺好舒服,每次送小朋友返學都感覺好溫馨,因大家臉上都在掛著笑臉,小朋友亦好鍾意返學,愛上創幼呢一個大家庭,由心而發的,令我100%放心將小朋友交俾老師照顧!!!祝各位小朋友都可以如願入讀心儀幼稚園!

loveu2  想請問用家,課程會不會較淺,因為怕小朋友升到小一會辛苦  發表於 16-11-30 16:27

daidaidai 發表於 16-11-29 15:26
創價係學劵幼稚園,又唔係私校商業化,冇利益可圖,有理由需要網絡打手嗎?可能閣下有不愉快經歷,但有時面 ...

我冇同其他幼稚園比較過功課,所以我唔知個程度係屬於深定淺,但問過其他家長,現今課程比之前係有改變咗少少,可以話係加深咗啲,功課量我認為適中,k2每日2-3樣,放假會多少少4-5,但全部小朋友可以自己好快做完。仲有課程真係由淺入深,打好基礎的!
‹ 上一主題|下一主題