用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大埔校網係米機會大d...??
樓主: LeBlue
go

大埔校網係米機會大d...?? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 大埔校網係米機會大d...??

heiB 寫道:
請問你們對孫方中小學上午校有何意見?聽聞好多功課,是不是?

上午校很好, 你說得亦無錯, 不過有咁上下水準的學校都差唔多.

Venussum:

多謝你的分享, 都冇諗過兩間一樣的學校, 竟然教學方法咁唔同, 你楝寶湖係咪第一志願, 呢間多唔多人爭呀,
另外, 好想知道田家炳好唔好呀, 請俾吓意見.   

醒目開學勳章

小金魚,
寶湖舊墟係好多人爭, 係第一志願來的, 事實上如果擺第二係無可能抽到, 因為好多放第一都抽唔到的.
田家炳都好好, 正校今年派英中好好, %是全港五名之內; 田家炳千禧都好, 著重運動方面, 校社新, 不過隔涉少少.

Venussum:

你好犀利, 對大埔每一間學校都咁熟識.
想問吓可唔可以講, 田家炳等於舊墟, 田家炳千禧等於寶湖舊墟.
田家炳多唔多功課, 好似兩間都係活動教學, 係咪呀?

醒目開學勳章

小金魚,
我都係因為今年要撰校至識咋, 好多又係聽人講的.
咁又唔可以話等於嘅, 如果講爭位, 兩間舊墟都會頭號目標, 田家炳會少d, 田家炳千禧再少d, 不過咁又唔代表什麼, 事實上每間學校都有捧場客.
田家炳千禧會少D功課, 而田家炳會在四年班左右開始催谷, 為保升中的派位數字(校長自己講的).

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

tiktikbb,
恭喜   黃建常都好好啊, 聽好多媽咪都話呢間學校的老師都好好, 小朋友讀得好開心.
‹ 上一主題|下一主題