用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 GT 家長講座
go

GT 家長講座   [複製鏈接]

請問明晩去GT 聽家長講座, 是1.5 小時?定2小時?

有沒有需要帶信件/確認信,方可上堂?

是否一定不可以遲到?好似遲到10mins, 當作Absent.是真的嗎?

2    0    0    0

yukisch 發表於 16-10-27 13:02
8堂
8堂中,可以一次absent.

veglotus 發表於 16-10-27 23:54
會唔會有另外一班可以補堂?
應該沒有補堂,只有這8堂,有一堂可以absent.
其實如果父母其中一方唔得閒,已經可以由另一方去聽。

yukisch 發表於 16-10-28 00:03
如果要請假應該點做?
今晚好似話:要書面通知請假。

morgen 發表於 16-10-30 17:10
作業係唔係網上提交?
可交功課 by email.

BCoLick 發表於 16-10-31 10:10
O...ic

不過老師係有話其他書都得。
我都記得好似話「育兒書」也可以。不過是否任何「育兒書」也可以?是否需要先諮詢學校,待校方審閲及批准方可使用自己的「育兒書」作為讀書報告的書籍呢?

linuswin 發表於 16-11-1 22:17
是否1月3rd in 唔OK,會通知您不用再上堂?
依我估計,校方是期望600個家長聽完所有講座,因為萬一有人放棄學位,學校想call waiting 的學生家長也是配合學校的教育方針和理念,所以最理想當然要求照樣聽完所有講座啦!

冰涼鎮痛貼 發表於 16-11-28 13:39
請問一下, 小一自行結果出左後, 上家長堂的人數有冇少左?
學校有冇提過會再call 2nd waiting的家長補上呢? ...
相信一定會少左,而且會愈來愈少,因為陸續有不同的直私出offer。
不過,有first waiting 的人已經是600位,實收10X位。相信學校沒有這個必要call 2nd waiting去補上堂。純個人估計,學校已計算好了600人中,就算是自然流失了400位,也餘下200位,慢慢揀其中的10X位。
‹ 上一主題|下一主題