用戶登錄
用戶名稱:
密      碼:
記住密碼
搜索
教育王國 討論區 使用意見 [最新] 教育王國 App 2.2 已上架 15#
go

[最新] 教育王國 App 2.2 已上架 15#

冬日勳章 醒目開學勳章 熱血金章

全新開發的教育王國app 2.0 已經上架!

【新增功能】
全新的版面設計,更佳的用戶體驗。

·主頁設置 - 讓會員設定討論區及帖子內容的默認字號及排序

·我的相冊 - 會員可通過APP查看相册內的圖片

·訊息提醒 - 分頁顯示,查看時更方便快捷;長按指定私人訊息可複製或刪除內容

·討論區   - 支援顯示置頂、高亮、最新及精華主題,亦可顯示點評內容,方便會員查看重要資訊

·學校專區 - 設有幼稚園及小學專區,好讓家長可以集中在此交流

·EK補習台 - 提供平台予各位分享知識的人士發放教學短片,將知識及智慧傳遞開去

·課程搜索 - 會員可在此搜索坊間辦學機構張貼的各種課程

下載iOS 版本(按此開啟)

下載Android 版本(按此開啟)

3月7日推出 2.1 更新版

首頁新增日誌入口

瀏覽最新日誌 / 發佈我的日誌

個人中心 我的日誌記錄

miriam  testing - chrome  發表於 17-5-17 17:27
miriam  testing  發表於 17-5-17 17:25
REVAMP_TESTING  測試  發表於 17-5-17 17:15

國務專員 發表於 16-9-13 19:19
全新開發的教育王國app已經上架!

正!!!!

UI好太多了! 滑動好像也流暢不少!

但**有時**按鍵點擊沒反應,譬如:新的編輯功能,或點擊回帖作者。請查,謝謝!

依然都係無搜尋功能

swarovski2011 發表於 16-9-16 00:02
依然都係無搜尋功能

有呀,主頁右上角。

LL222 發表於 16-9-17 12:50
有呀,主頁右上角。

係喎係喎!唔該晒

回覆樓主:

I can't set the font size, it can't be memoried.

spaceant 發表於 16-9-17 14:01
I can't set the font size, it can't be memoried.

請按首頁右下方「我的」,進入個人主頁後選「設置」,便可以更改默認字號大小。謝謝!

回覆樓主:

請問我怎樣可以私訊樓主?

mimijerry 發表於 16-9-25 00:45
請問我怎樣可以私訊樓主?
請在指定帖子內點按該用戶頭像,頁面會跳轉至該用戶的個人主頁,再按右上方的「發私訊」便可以發送私人訊息。 謝謝!

可唔可以disable「拉到最盡」跳去下一頁?好多時未睇完但個App以為我想去下一頁,好煩。

但, 

回覆樓主:

新Android版本靚咗,多咗啲新功能,謝謝!

我有以下疑問/建議:

* 點評要每次點擊至睇到內容,好唔方便,可否由用戶自己決定是否長開?
* 有冇得用copy and paste (select一段文字copy到新帖)?
* 引用/回覆帖子可否顯示原來內容?可否自訂font size?另外個相機icon太大,輸入回覆時個窗口只睇到三行,好唔方便!

謝謝

請問andriod 版有沒有點評功能? 我只找到回覆

國務專員  APPS版本沒有點評發表功能。謝謝!  發表於 17-2-24 13:33

手機上唔到教育王國apps, 成日彈出黎話網絡有問題, 連Login都唔得呀? 點解呢?
我是用Apple的.

EK APP 2.2 ( android / Ios ) 已上架

首頁 新增 EK導師庫

首頁 新增 學校行事曆