用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 高主教同學仔揮手區~~
go

高主教同學仔揮手區~~ [複製鏈接]

回覆:alhy.love 的帖子

Hi,我仔仔都係外來生入,多多指教!

回覆:alhy.love 的帖子

阿仔返學都要1個鐘,昨日適應班阿仔係group1,一陣又要返學啦

引用:Quote:原帖由+rubyleung+於+16-07-15+發表

原帖由 alhy.love 於 16-07-15 發表
你好呀!你住邊區的?你仔仔都是自己返嗎?
東涌,我仔仔可以同另外2個同學一齊返放學,所以我放心d

引用:你們的孩子都喜學校嗎?我兒覺得老師們都很

原帖由 BCHK 於 16-08-02 發表
你們的孩子都喜學校嗎?我兒覺得老師們都很親切,但同學卻相反,原校升的,不太理外來生, 外來的也多有同 ...
我仔也是外校生,上適應班時佢喺班裏也沒有認識的舊同學,但阿仔很快就認識了一些新同學仔,仲交換左電話㖭,小朋友好快就會玩埋一齊,放心吧!

引用:Quote:原帖由+rubyleung+於+16-08-02+發表

原帖由 alhy.love 於 16-08-02 發表
你仔仔健談應該很易識朋友,我仔比較內向,心智還很小朋友。怕佢同同學唔啱玩

...
我仔都好小朋友,男孩子比較遲熟,不過佢哋開學後應該慢慢會適應,希望我哋新嚟嘅仔仔都可以成為好朋友啦!

BCHK  期待!  發表於 16-8-2 17:05

引用:回覆+rubyleung+的帖子 Nice+to+meet+you+

原帖由 Itochu 於 16-08-20 發表
回覆 rubyleung 的帖子

Nice to meet you all, my son is going to Form 1
Hi, 你仔仔也是外校新生嗎?仔仔分左邊班,會唔會係同學仔呢^^

‹ 上一主題|下一主題