用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村vs 聖羅撒vs奧運明我vs學券迦南
go

又一村vs 聖羅撒vs奧運明我vs學券迦南 [複製鏈接]

請問有冇用家可分享學校的優點與缺點嗎?

1    0    0    0

回覆:又一村vs 聖羅撒vs奧運明我vs學券迦南

你同我嘅選擇差不多,自己選擇順序:
又一村、明我、聖羅撒、迦南,

另外再報協恩、地利亞、崇真

全部計,首選協恩、次選又一村

我會選擇
聖羅撒、又一村、明我、迦南

引用:請問有冇用家可分享學校的優點與缺點嗎? +

原帖由 Wahwah912 於 16-07-10 發表
請問有冇用家可分享學校的優點與缺點嗎?
利申先
小朋友在明我讀緊
老師嬸嬸有愛心教得幾好。
不過係多功課 k1下學期每日要做簡單功課 。k2 k3 每日兩樣 間中有啲小測 問下小朋友認字考下寫字咁 .
缺點 學校細 好細 同係屋邨入面環境始終係差。

我會排
聖羅x(名校嘛 收左實讀)又一村(因為大 面試去過好like)明我

我個囡剛剛係又一村讀完k1,  初頭我都以為係happy school..但其實每一日都有簡單功課,如連線,填顏色。到咗下學期大概4,5月已經開始學寫簡單中,英文字,如:A,H, I, L, 田,上,下,大,人,土。

其實每間幼稚園都一定有功課做,呢幾間中明我既教學比較傳統,但會更能形合小學的學習需要

聖羅撒係咪要坐定定,比較嚴果種? 我個女係跳跳扎的,紀律一般, 怕好難適應...不過我本身又鐘意呢間..

聖羅撒好似好難入, 又好嚴格。有無用家 意見???

引用:我個囡剛剛係又一村讀完k1,++初頭我都以為

原帖由 qqicq 於 16-07-23 發表
我個囡剛剛係又一村讀完k1,  初頭我都以為係happy school..但其實每一日都有簡單功課,如連線,填顏色。到 ...
我女女K1係培道,d功課同你差唔多

引用:我個囡剛剛係又一村讀完k1,++初頭我都以為

原帖由 qqicq 於 16-07-23 發表
我個囡剛剛係又一村讀完k1,  初頭我都以為係happy school..但其實每一日都有簡單功課,如連線,填顏色。到 ...
請問又一村學校老師有愛心 嗎?

回覆:littlemaopig 的帖子

其實我只target 學券幼稚園
不過我小朋友係細B
係人揀我😩

創價又如何

引用:其實每間幼稚園都一定有功課做,呢幾間中明

原帖由 Kikichan724 於 16-07-23 發表
其實每間幼稚園都一定有功課做,呢幾間中明我既教學比較傳統,但會更能形合小學的學習需要 ...
Thx for the comment
How about 創價?

回覆:Wahwah912 的帖子

創價非常好,但非常難入

‹ 上一主題|下一主題