用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 李兆強 VS 九龍灣st Joe VS 聖三一堂
樓主: siusiufun2010
go

李兆強 VS 九龍灣st Joe VS 聖三一堂 [複製鏈接]

siusiufun2010 發表於 16-6-14 14:06
放了St joe
你目標係咩中學?

siusiufun2010  同區想入聖言,如果有能力就想更想一層樓就梗係出面嗰D  發表於 16-6-14 15:28
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

siusiufun2010 發表於 16-6-14 14:06
放了St joe
我諗你應該係住觀塘區.

如果你依家決定唔到想係九龍城升中定觀塘升中, 讀聖三一堂你可以係小六先決定.

如果你選咗李兆強, 就一心留係觀塘升中

siusiufun2010  thanks a lot!  發表於 16-6-14 15:44
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

siusiufun2010 發表於 16-6-14 15:49
我住48網,其實最後唔考慮ST JOE原因係同李兆強同一個校網,升中方面比錢去讀ST JOE而帶黎既優勢唔夠明顯 ...
聖類斯? 男仔去中西區? 找死麼?
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3250658

siusiufun2010  哈哈, 我都知找死…WAKAKAA  發表於 16-6-14 16:10

siusiufun2010 發表於 16-6-14 15:49
我住48網,其實最後唔考慮ST JOE原因係同李兆強同一個校網,升中方面比錢去讀ST JOE而帶黎既優勢唔夠明顯 ...
去睇吓啦!
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=2845555&pid=41022436&fromuid=1389083

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3082464&pid=41893848&fromuid=1389083

siusiufun2010  咁似乎免費既李兆強好似仲亮麗過聖三一  發表於 16-6-14 16:09

mcmc2014 發表於 16-6-17 14:18
如果目光遠點,睇埋中學,咁梗係st joe好d,可以大d機會衝出外區,始終呢區中學網都非名校區,係banding上好 ...

睇遠D係需要既,不過我又會咁諗,升中自行階段個個有能力既都會去搏名校,到時又有邊個話自己一定sure win呢?可能到最後都要等抽獎。想抽獎時更多更好選擇,我一定會去九龍城。搬屋轉網係一個辦法,但勞民傷財,亦會引起一定風險,自己需求小心衡量。
‹ 上一主題|下一主題