用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 港島東區3-5歲幼兒體操班
go

港島東區3-5歲幼兒體操班 [複製鏈接]

港島東區3-5歲幼兒體操班

個人覺得$70一小時都ok,未試過唔知好唔好,好想俾小朋友試下,但係咪夠人開班,希望湊得夠人可以開班,大家有冇興趣呢

香港青年體育會
運動類型: 體操
地區: 東區
活動/課程編號: HKYSA222982 
活動/課程名稱: 幼兒體操E 
地點/場地: 太古城特約運動訓練中心-乒之館 
主辦機構: 香港青年體育會 
舉辦日期: 5,12,19,26/6/2005逄星期日 9:00 - 10:00
堂數/每堂時數: 每堂1小時,共4堂 
截止報名日期: 2005年5月30日 
名額: 16 位
參加者年齡: 3-5歲 
參加者資格: 適合初學者 
非會員(郵寄及傳真報名)費用: HK$ 280 
會員(網上及親身報名)費用: HK$ 260 
活動/課程簡介: 主要以簡單的自由體操、平衡木以及跳馬為主的訓練項目。「自由體操」主要是包括一些靜止姿勢、地墊動作、 翻滾以及騰空的動作。「平衡木及跳馬」主要是用以訓練幼兒身體的協調性。他們會在平衡木上造一些簡單的動作以對其身體作出配合,而跳馬一方面與平衡木相若,目的是訓練他們身體的協調性;另一方面是用以訓練幼兒的反應。此課程分為初級、中級及高級,參加者亦可以參加考試考取其級別。   
報名規則: 先到先得,額滿即止 
課 程 備 註: 請學員穿著運動服出席。自備技巧鞋。
地址:香港側魚涌船塢里10-12號長華工業大廈9樓B室乒之館 (太古城地鐵站A1出口)。  
www.youthsports.com.hk
細媽

Re: 港島東區3-5歲幼兒體操班

any weekday lesson??

TinaWu 寫道:
any weekday lesson??

TinaWu,

有weekday班架,仲有好多地區選擇添!
不過我平日安排唔到,所以報星期日班,希望夠人可以開得成啦
細媽

醒目開學勳章 王國長老

小小意見:
以我所知, 香港青年體育會好似係考香港試既(即金銀銅章), 係6 歲至開始有試考, 6 歲之前, 都有圍內assessment
但我囡囡而家o係南華會25776932學, 係考英國試, 4歲都已經可以考, 都係同平時上堂一樣, 只係多左個考官, 小朋友唔會有壓力, 我個女4歲, 都考左七級(最低級)有証書喇, 而且主辦單位(體育先鋒27574324)每年都會安排比賽, 表現好好既又有獎呢
市儈d唸, 多張証書, 去考小學比較好睇wor!

Dear Charlotte_mom,

Can you PM me or state some more information?

醒目開學勳章 王國長老

你想要邊方面資料?
其實體育先鋒本身o係南華會有唔同既班for唔同歲數, 你可以去www.scaa.org.hk睇下課程資料, 而除左南華會, 體育先鋒應該都有o係其他地方開班, 呢層你要直接打去問喇

Charlotte_mom 寫道:
你想要邊方面資料?
其實體育先鋒本身o係南華會有唔同既班for唔同歲數, 你可以去www.scaa.org.hk睇下課程資料, 而除左南華會, 體育先鋒應該都有o係其他地方開班, 呢層你要直接打去問喇

Dear Charlotte_mom,

多謝你
細媽

It's sounds good, how about you girl, is she happy??
I will try to ask more info. then,
Thanks!!
Tina

Charlotte_mom 寫道:
小小意見:
以我所知, 香港青年體育會好似係考香港試既(即金銀銅章), 係6 歲至開始有試考, 6 歲之前, 都有圍內assessment
但我囡囡而家o係南華會25776932學, 係考英國試, 4歲都已經可以考, 都係同平時上堂一樣, 只係多左個考官, 小朋友唔會有壓力, 我個女4歲, 都考左七級(最低級)有証書喇, 而且主辦單位(體育先鋒27574324)每年都會安排比賽, 表現好好既又有獎呢
市儈d唸, 多張証書, 去考小學比較好睇wor!
‹ 上一主題|下一主題