用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無Galilee ( GIS ) 用家?
樓主: jinemily
go

請問有無Galilee ( GIS ) 用家? [複製鏈接]

回覆:請問有無Galilee ( GIS ) 用家?

你可以參考學校網頁,有第一屆升讀學校的資料。因為真係得幾個K3, 所以個名單只有幾間學校。

引用:回覆+liliankaykay+的帖子 係喔!妳講左之

原帖由 jinemily 於 16-05-15 發表
回覆 liliankaykay 的帖子

係喔!妳講左之後我先搵到...
因為佢地真係International School黎架!課程跟番IB,入番International school 都好正路。

仲有我地的學生和家長都係崇尚愉快學習,重視小朋友創造力和好奇心,喜歡GIS的語境。如果是學術型或追求一般本地名校,可能不是你杯茶啦。

引用:亦都好多謝GIS既校長Ms+Anna,+因為我都係想

原帖由 maemae1111 於 16-05-19 發表
亦都好多謝GIS既校長Ms Anna, 因為我都係想比我囝囝讀IS, Ms Anna比左好多意見同埋提點我囝囝邊方面比較弱 ...
恭喜你呀!同意Ms Anna真係無得頂!佢真係由K1已經開始跟進升學條路。希望我地呢班local stream第時都入到理想同適合小朋友的學校。

引用:請問如果小朋友由K1或K2開始接受IB教育,小

原帖由 PP.Family 於 16-06-13 發表
請問如果小朋友由K1或K2開始接受IB教育,小學可否銜接返本港直資或私校呢?唔該哂!🙏🏻&#12 ...
係太平道,如上直資同私校,要看小朋友性格,如果習慣了IB討論、發問,做project形式,傳統單向式教學可能要一段時間適應。老師亦會依據學生能力同性格俾你升學建議。

引用:Quote:原帖由+liliankaykay+於+16-06-13+發

原帖由 PP.Family 於 16-06-13 發表
唔好意思,仲想了解多啲,如果到時考唔到國際學校升小一,要等大抽獎,咁咪弊傢伙!
Thanks!!

...
咁你就要well-planned啦.....到時我都會問番學校老師意見!因為有些小朋友傳統亦會合適。

‹ 上一主題|下一主題