用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 選択給子女留英的、有後悔嗎?
樓主: Mighty
go

選択給子女留英的、有後悔嗎? [複製鏈接]

引用:回覆+亮燈+的帖子 我個女未申請,+我已經唔

原帖由 123BB 於 16-07-04 發表
回覆 亮燈 的帖子

我個女未申請, 我已經唔捨得, 諗起佢唔開心時都冇父母係身邊開解 ...
父母要學懂放手,子女亦會學懂自立!放心啦!

123BB 發表於 16-7-4 16:17
回覆 Leung2010 的帖子

佢兩個係仔, 擔心少d
雖然係,但都要做到(放手),我都明白你既擔憂,所以就更加要好好學習放手喇!

引用:Quote:原帖由+dorame+於+16-07-05+發表http

原帖由 Ruby1219 於 16-07-05 發表
誰是黃麗君?關於倫敦和香港都有點危言聳聽。
如無記錯,應該係一個幫港共政府既……XX

skIII 發表於 16-7-5 16:50
睇完成篇文章,見到:

"...但蒙特利爾的教訓是任由盲目的本土主義抬頭,我們不需要等到有公投的那一天,香 ...
依家中共就係成日利用民族主意來製造團結,所以成日同香港人講:大家都係(中国人),其實係好危險,因為一個政權冇其他好既方法令國民聽話,到最後就係用民族主意呢招!大家可以參考下中国人在外國所做既事,尤其是呢幾日在意大利一個小鎮發生既事,幾百個中国移民同意大利警察對峙,原因係警察要巡查佢地既工廠!

Mighty 發表於 16-9-27 17:47
女児過了去3個多星期、只有第一個星期是稍為多一点打電話回来、之後就没有了。 我以為初初一定会有点思郷 ...

以阿大既經驗,佢話初初去到會有唔習慣及要適應,過左一、兩星期後就會適應到,唔會掛住屋企,但當到左臨返港前就會好想返黎,因為好想食香港既食物,但返到港後,食得咁上下,佢就好想返英國,因為香港環境太差,如好熱、好嘈、冇野做、好悶…等!繼續循環!
‹ 上一主題|下一主題