用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請問今年考DSE,考完可吾可以去旅行?
樓主: ydoris
go

請問今年考DSE,考完可吾可以去旅行? [複製鏈接]

回覆:請問今年考DSE,考完可吾可以去旅行?

小朋友自己同一班老友策劃一個畢業旅行,你們又放唔放心呢?

我覺得幾好,好多問題要解決,執生,亦更了解班同學,友情亦重新定位。

brother4  放心  發表於 16-3-22 16:28
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

醒目開學勳章

引用:想請教下如果選的科目有得interview,+是在d

原帖由 2Dragon 於 16-03-22 發表
想請教下如果選的科目有得interview, 是在dse放榜前定後呢?
每科不同,我女未放study leave時已經有interview, 之後5月都有一個,有d放榜後,要自己上網看

醒目開學勳章

引用:小朋友自己同一班老友策劃一個畢業旅行,你

原帖由 ANChan59 於 16-03-22 發表

我覺得幾好,好多問題要解決,執生,亦更了解 ...
我覺得幾好架,有同事問我點解比佢去,我覺得,呢d都是經驗黎,比佢地試下策劃一個旅程,自己預備所有野,在旅程中同人相處,不用每年只識跟住我去旅行

引用:Quote:原帖由+ANChan59+於+16-03-22+發表小

原帖由 CrabPincers 於 16-03-22 發表
我覺得幾好架,有同事問我點解比佢去,我覺得,呢d都是經驗黎,比佢地試下策劃一個旅程,自己預備所有野, ...
你做得啱,給他們機會試試看!

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 16-3-22 14:08

我覺得幾好,好多問題要解決,執生,亦更了解 ...
我仔舊年就係咁, 幾個同學一齊去畢業旅行, 仲要唔跟團, 自由行, 佢返嚟都話勁正!

ANChan59    發表於 16-3-22 17:22

真係好激氣,原來個親戚已PLAN好5月同埋同學去旅行,我吾同佢去,佢阿爸仲鬼咁燥話點解無佢個囡份..?係未咁架,中六啦,識吾識為自己著想架...好嬲好嬲....洗吾洗去得咁密呀...
‹ 上一主題|下一主題