用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 楊思琦囡囡被德望退學……
樓主: ddtt347
go

楊思琦囡囡被德望退學…… [複製鏈接]

回覆 socute 的帖子

同意.
雖然唔知傳聞真假(楊說是佢自己主動轉, 唔係被退學), 不過及早知道間學校唔適合自己小朋友而盡早轉, 又未嘗唔係好事.

每個人心目中對"名人"呢個字都有唔同定義嘅.....
不過我覺得SC肯收番, 係好事, 唔可以話佢cheap.
不過係咪因為名人至會收番, 一般平民百姓就唔收番.....作為每年都有幾千人報名嘅學校嚟講, 係無可厚非.

娛樂雜誌寫嘅嘢, D用詞梗係唔多唔少有D誇張失實, 咁先至吸引人睇.
不過又有傳劉生諗過上晝讀一間, 下晝讀另一間.

我諗, 唔同女校都有嚴D同無咁嚴, 同埋就算係一間好嚴嘅女校, 點都會有少數唔太聽話......

咁講法.....分分鐘就算入到去讀, 都係擔心多過開心......

係啦, D記者寫得好過分, 話個媽咪想識有錢人, 所以安排個小朋友轉去讀英基......D陰謀論多到呢....

回覆 bebemuimui 的帖子

所以話呢, D記者寫嘢係為咗提高娛樂性, 佢哋好多時係知少少扮代表, 呃到D唔知情嘅人.

淨係嗰句"融入上流圈子", 已經夠晒過份, 寫到好似人哋肚入面條蟲咁了解主角.

回覆 xaxababy 的帖子

佢嗰句Rest in piece 真係好經典.....
‹ 上一主題|下一主題