用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 沙田培僑小學用什麼語言教課?
樓主: ginny66lee
go

沙田培僑小學用什麼語言教課? [複製鏈接]

Re: 沙田培僑小學用什麼語言教課?

Dear All,

家長會當天發放的資料,已在討論區的「家長通告及學校安排資訊」中公佈。
提一提,資料中有寫:"All materials presented in this document are restricted to be accessed by members of Pui Kiu College ONLY (teachers, students and parents)."。

我最喜歡橙色個兩套校服及那條裙褲。   

我想請教大家,如果想考二年級,學校會考小朋友d咩野,會唔會考埋父母,謝謝!

mango :
多謝 ! 我都收到啦,記得準時交費呀.

另外我想問各位家長是不是合共三套校服.吾知點分配穿的時間. 你地覺得好不好看我覺得好正,正在特別,有別一般學校真
的好像國際學校.

請問各位已取 錄的家長, 面試有何心得, 2006 9月 入學 應何時取表 ???

Inmami :
其實一般資料已經放上了培僑學校網,關於師資就真係好勁全部都高於師範程度好多,好多,當天我聽到我自己一個入傻笑,好開心,
好感動........如果我係你我會不作他信選.

waisiuchuen 寫道:
Inmami :
其實一般資料已經放上了培僑學校網,關於師資就真係好勁全部都高於師範程度好多,好多,當天我聽到我自己一個入傻笑,好開心,
好感動........如果我係你我會不作他信選.

校服式樣和老師資歷已在puikuicollege 的website 嗎? 我找不到喎!!!! 有冇家長可否話我知上次家長會的資料是否已在學校的website 上呢?????

我好心急看看校服式樣呀!

pulmma

pulmma :
你到培僑校網入面,登入再到家長通訊欄就有了.快快看吧!

我囡囡本身2006 入小一, 如考到培僑(直資)等如放棄大抽獎??
Any idea?
Is it difficult to get in  沙田培僑小學? Need Profile?
Expereince Parent....got seat in 沙田培僑小學 this year Parent, Please help...

MonteVista :
是要放棄大抽獎的,但2006年需吾需要就不知到.

pulmma :
記得睇完再上來分享呀!

pulmma :
記得睇完再上來分享呀!

我看不到呀!!!!!!!! 電腦說: viewer 不能為此文件解密!! 怎麼辦呢!!!??? 鬼咁心急, 有冇電腦精英可幫我下我呢?????!!! 千萬唔該!

waisichuen, 你看了又有什麼感覺呢??!!! 校服真的很美嗎? 我個囡好鬼愛美和愛黃色的, 如真的是黃色的話就真是開心死佢呀, 因為現在她成日嚷著不想讀小學, 想留在幼稚園由k1開始再讀過, 如果校服是黃色的話, 我就可以用這點來引下佢!!!!!

好心急呀!

恤衫是黃色的,但體育衫及另一件是橙色的.女孩仔裙褲,男孩
是三個骨褲,好特別.

呀! 仲有吾記得一提 D 檯凳都好正,好特別.

恤衫是黃色的,但體育衫及另一件是橙色的.女孩仔裙褲,男孩
是三個骨褲,好特別.

女孩子是著裙褲!!!! 太好了!! 不怕她走光, 而且真的會比較方便!

衰鬼waisiuchuen, 我看不到呀!!! 引死人啦!!! 真想看看呀!6月中是否有多次家長會呢???!!!!! 希望快些可以公報呀!

hehe 題外話!!

明天是大抽獎!!! heheeee 看見我個囡同學仔的媽咪咁緊張, 而自己個囡就安落晒, 真是有點飄飄然的感覺!!!!

Pulmma :
您可以去回培僑網最前最前這裡有一個(Adobe Roader 6.0)download 左就可以睇架啦.

Pulmma :
您可以去回培僑網最前最前這裡有一個(Adobe Roader 6.0)download 左就可以睇架啦.

是在那一處呢???是否紅色版面o個頁??? 我都已經有adobe , 以前的都看到, 不知為何這次看不到呀!!!!!

Pulmma :
如果你有 Adobe Roader 6.0 你入去 upgrand 就得架啦.

剛剛完成了, 但電腦仍是出現 viewer 沒法解讀此文件!!! 我想明早打電話問下mr hon 先!!!!

Any preparation or profile is required to apply 沙田培僑小學?
2006 may be more difficult than 2005 as it's not first year new school any more.
Have you apply any other Private school together with 沙田培僑小學 last year?
‹ 上一主題|下一主題