用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣全完堂幼稚園
go

荃灣全完堂幼稚園 [複製鏈接]

收到call waiting, 但近上網見近年嘅評價一般, 話多b6, 但今年interview 時大多為本地父母,唔知大家有冇comment 呢?
   1    0    0    0

引用:收到call+waiting,+但近上網見近年嘅評價一

原帖由 c_manki 於 16-01-27 發表
收到call waiting, 但近上網見近年嘅評價一般, 話多b6, 但今年interview 時大多為本地父母,唔知大家有冇c ...
甘本身係邊間學校收左/註冊左?

有機會interview左都係當後備。今年多左新樓。可能有些家長係唔認識學校先去報。但全完周邊環境我覺得麻麻。情願聖母,迦南,救世軍,靈糧(新校舍,硬件好)

回覆 soso3509 的帖子

只得兩間邨校有offer, 一間係荃威,已註冊。我記得曾經睇過網上評論話全完堂唔錯,少學位,較難入。但到宜家想爬文,又冇乜info參考,只係話多b6, 所以咪問下大家.聖母reject
迦南waiting
靈糧堂 冇apply

引用:回覆+soso3509+的帖子 只得兩間邨校有offe

原帖由 c_manki 於 16-01-28 發表

只得兩間邨校有offer, 一間係荃威,已註冊。我記得曾經睇過網上評論話全完堂唔錯, ...
既然有心水註冊左就好啦☺️☺️

全完堂已比註冊費,現尚欠學劵未取回。想問知唔知呢間校譽如何?註冊時老師話有外籍老師教英文 (逢二,四),一級只得一班,約廿幾三十人。我覺得少學生反而老師會專注,比例1:9。

引用:回覆+soso3509+的帖子 全完堂已比註冊費,

全完堂已比註冊費,現尚欠學劵未取回。想問知唔知呢間校譽如何?註冊時老師話有外籍 ...
近幾年年都無識人入去讀。荃灣區多數大路迦南。救世軍。靈糧。荃浸。聖母呢d...

全完堂已比註冊費,現尚欠學劵未取回。想問知唔知呢間校譽如何?註冊時老師話有外籍 ...
不過校舍可能似聖母甘可以同小學共用。有d活動空間

咁邊間比較近屋企呀?

係呀,呢區都係呢幾間出名,但我小朋友入唔到

回覆 bugibugi_bear 的帖子

我就荃威近屋企。但心想選擇全完堂領報堂都有申請,但reject. 諗緊寫唔寫求位信

引用:回覆+bugibugi_bear+的帖子 我就荃威近屋

我就荃威近屋企。但心想選擇全完堂領報堂都有申請,但reject. 諗緊寫唔寫求位 ...
領佈聽人講都好似唔錯

引用:回覆+bugibugi_bear+的帖子 我就荃威近屋

我就荃威近屋企。但心想選擇全完堂領報堂都有申請,但reject. 諗緊寫唔寫求位 ...
現在完全有offer 俾你係咪呀?領報下午班我有call waiting 你可以試下打俾佢地呀

唔係全部有offer, 3 reject, 2 waiting & 2 offer宜家全完堂就係call waiting
領報堂係reject. 諗緊寫唔寫求位信
你會考慮pm offer?

引用:回覆+bugibugi_bear+的帖子 唔係全部有off

原帖由 c_manki 於 16-01-29 發表

唔係全部有offer, 3 reject, 2 waiting & 2 offer宜家全完堂就係call waiting
領報政府話學校有學位空缺

我個人覺得領報好過全完,寫信求位,打電話問下丫

引用:回覆+bugibugi_bear+的帖子 唔係全部有off

原帖由 c_manki 於 16-01-29 發表

我冇考慮領報下午班呀。

回覆:bugibugi_bear 的帖子

想問聖母如果係區內係咪都幾好我見冇咩人講, 但我註冊見好多大陸人讀, 唸緊再叩吾叩領報, 如果聖母同領報其實差別大吾大

你迦南有waiting,寫封求位信試下,另外領佈雖然reject,但既然佢仲有位咪試下寫信,領佈環境點都好全完,大咁多

回覆 親豬豬 的帖子

聖母校譽不錯,地方又大,區內真係算有名氣不過報名時真係好多b6, 可能附近多舊樓,劏房,所以較多非本地人
我都有報,但reject,另好似與領報一樣有空缺
領報我都諗緊寫唔寫求位信

回覆 macywan 的帖子

迦南應該唔考慮,因地方偏細,多學生。全完堂地方都細,但學生人數唔多,一級得一班,每班廿幾三十人。我覺得全完堂interview考嘅嘢唔錯,有學術性,如坐定睇片,播有生果,交通工具,職業(人物),睇下小朋友識唔識答。另又考穿珠仔,扭大螺絲等小手肌,然後再與小朋友傾計,好過其他學校面試模式

回覆 macywan 的帖子

我想會試寫求位信去領報
‹ 上一主題|下一主題