用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃浸士德如何取舍
go

荃浸士德如何取舍 [複製鏈接]

以前啲post 多數選荃浸
士德---重學術,英文好,入双仁有利
荃浸---德育好,視學報告超好,師資優良,仲德育

家住葵青區,那間較好,都會試考直資小學
   0    0    0    0

引用:以前啲post+多數選荃浸士德---重學術,英文

原帖由 noeru_chy1 於 16-01-20 發表
荃浸---德育好,視學報告超好,師資優良,仲德 ...
考直資,士德
荃浸太淺

不過留意士德多功課
k1連線填色,隔星期有資料搜集及閱讀報告
k2每日有功課,每星期有資料搜集閲讀報告,寫週記
k3英文寫句子,中文寫詞語造句,要學寫手冊,週記,教地震形成,雨水成因
(以上爬post睇返黎)

回覆 mmki 的帖子

謝謝你,呢2間決策痛苦,荃浸上午,士德下午,中意荃浸,校網又士德好,好在ftm都能應付士德功課,其實那間學生升小較好?

引用:回覆+mmki+的帖子 謝謝你,呢2間決策痛苦

回覆 mmki 的帖子

謝謝你,呢2間決策痛苦,荃浸上午,士德下午,中意荃浸,校網又士德好,好在ftm都能應付 ...
升小大抽獎冇關係

士德學術好,叩小一有優勢

引用:回覆+mmki+的帖子 謝謝你,呢2間決策痛苦

回覆 mmki 的帖子

謝謝你,呢2間決策痛苦,荃浸上午,士德下午,中意荃浸,校網又士德好,好在ftm都能應付 ...
校網跟住址,唔係跟幼稚園

回覆 mmki 的帖子

我居住個校網有仁立仁紀所以覺得荊冕堂好d

noeru_chy1 發表於 16-1-20 01:28
荃浸---德育好,視學報告超好,師資優良,仲德 ...

兩間都好,視乎你要乜野
如果你可以跟功課,小朋友個性比較自己主動學習,打算叩直資~士德
如只想小朋友愉快學習,有禮社交好,讀官津小學,荃浸已足夠
另外升小係跟住址for大抽獎階段
纯個人愚見

唔該哂大家,雖然好不捨,但應會決定士德

我都會選士德,似終上到小學,功課壓力一定要面對,我情願在幼稚園時打好根機,我都是放棄荃浸,選士德AM

回覆 BB2013720 的帖子

如果多1間九龍塘迦南比你選,你又會如何選擇?

回覆 noeru_chy1 的帖子

以我認知,九龍塘迦南已經同之前比較已經變了好多,因為現在的接手人與最初的創辦人的教學理念已不同
我有朋友在九龍塘迦南畢業,他們出去叩門找小學,直資學校好多都看不起迦南及學校又不太helpful 幫家長.

講真以學卷制,士德的學術真係幾好

好奇一問,你是否已註冊了荃浸,而士德又call waiting 嗎?

回覆 BB2013720 的帖子

你會考直資小學嗎?
‹ 上一主題|下一主題