用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 DGS 2016-2017中學交流區
樓主: dordormom
go

DGS 2016-2017中學交流區   [複製鏈接]

hiroko 發表於 16-8-25 19:34
咁係米已經可以買短袖PE衫?
之前唔係話會送?暫時着住灰色Tee?
我都記得話有件黑色tee, 心囗有大大隻DGS字(阿女話反而钟意以前有House名既灰色tee多d), 連tracksuit-齐送俾学生,因製作需時,开学暫時著住淨灰色tee同短褲(去Aston Wilson買)。

hiroko 發表於 16-8-27 06:40
我都以為係咁,唔洗再買house Tee添

唔…
好似話用新果件puma代替以前House tee? 我理解好似係禁……(不过又如何分House?)10月中出新衫前著住淨灰色tee先?

今日去Aston Wilson買运动短褲,学校派info話S碼$60, 点之去買時話係$80each......

edithtsoi  又加價!  發表於 16-8-29 20:14

hiroko 發表於 16-8-31 19:19
請問有無講聽日帶啲咩返學呀?書?
带筆袋、紙、体温表、hymn book. 我叫女唔洗带ipad, 但佢放唔低个“宝貝”~

etoile 發表於 16-9-1 00:35
Yanomami:  係自己揀位,鐘意坐邊都得。太遲返去,就坐第一行對住老師!

好喎……專心d!不过阿女頗“大隻”,会遮住人地。

好心急等佢番黎滙報下首日上課情況。

世光貨真少~上星期本來諗住買半打蓝襪,点知世光話缺貨,每人限買两对……

終於考完中學第一個試……

edithtsoi  可以休息吓    發表於 16-12-15 10:19

ChingHinW 發表於 17-1-20 18:18
請問DGS的老師係唔係上堂唔教書的?大部分學生都要補習?
唔教書為乜要俾学費番学?阿女觉得老師好好吖~有次中作班中大部份唔理想,老師留堂重教又再重作,好認真吖~補习间间学校都有~

Lynn 發表於 17-1-24 19:18
大家好!收到mid year report, 想再確認下,Term Mark 是平常分,沒有包括Exam Mark?或者是學期總分?我忘 ...
矇茶茶無深究添……要請教梁太&Schoolrun.

dgspapa 發表於 17-9-3 07:25
請問 DGS scholarship 同有 PTA scholarship 甚麼分別?只獲告知有DGS scholarship,但學校的信件無提及是 ...
係咪話入番埋家長銀行户口?

dgspapa 發表於 17-9-3 08:09
無呀,封信只話有 scholarship,叫呀女要寫返封多謝信給學校
回條唔係要填A/C no.嗎?
‹ 上一主題|下一主題