用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 方方對衡道 PN 用家可分享嗎?
go

方方對衡道 PN 用家可分享嗎? [複製鏈接]

引用:有冇英文拼音學,+thx +

原帖由 smallying1122 於 16-02-29 發表
有冇英文拼音學, thx
有phonics 學,我囝冇出去學,只靠學校,平時睇書都估到下D字點讀(現在在方方讀緊K3)

引用:謝謝你,普通話小朋友回家識讀嗎 +

原帖由 smallying1122 於 16-03-06 發表
謝謝你,普通話小朋友回家識讀嗎
小朋友回家也自己識拼音讀到D唔識D字,當然未必完全凖確,但我囝單靠學校冇在外補習有這樣程度,我已滿意了。
我自己覺得方方不算好谷,可能噤啱我囝受這一套,D內容看似好難,但方方有方法令小朋友輕鬆地pick up到,其實我囝每天放學午飯後立即完成功課,之後全晚都是玩玩玩。最重要冇咩親子功課,因為我係hea媽

引用:唔該曬,希望我個仔都識回家先做功課先 +

原帖由 smallying1122 於 16-03-11 發表
唔該曬,希望我個仔都識回家先做功課先
由於方方D功課大部分小朋友自己有能力做到(當然有時要提點下),不用家長落手,所以小朋友有興趣完成。歡迎你囝仔加入方方,希望快些適應學校生活。

引用:我自己30年前也是方方畢業,30年後仍然記得

原帖由 louiecheung 於 16-03-24 發表
我自己30年前也是方方畢業,30年後仍然記得自己幼稚園生涯是開心的,英文好,老師好,校長(當時是"邊校長") ...
現在邊校長仍然不變,好有心辦學,也常出來接觸學生,學校有表演也一同採排同台演出

‹ 上一主題|下一主題