用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 kv vs sc你點揀
樓主: littleggmama
go

kv vs sc你點揀 [複製鏈接]

已有sc, 今個星期要交錢。
kv要下星期先有信,
如果咁好彩kv也收,你點揀?

8    0    0    0

回覆:kv vs sc你點揀

如果小朋友性格屈強,屋企脾氣大,唔迫得佢做野,刷牙執野換衫叫實唔做,鬧更唔做,要循循善誘,好鍾意睇書聽故事。
但返學就好乖,執玩具,收拾完全做到,有禮貌,老師只有讚,
講野能力強,2歲時已完整句子溝通,現在已正常對答,interview其他學校老師也說他講野叻。
現讀happy school n class,冇任何學術野教。

咁kv同sc邊間好?

引用:如果小朋友性格屈強,屋企脾氣大,唔迫得佢

原帖由 littleggmama 於 15-12-08 發表
如果小朋友性格屈強,屋企脾氣大,唔迫得佢做野,刷牙執野換衫叫實唔做,鬧更唔做,要循循善誘,好鍾意睇書 ...

(出錯公仔)

引用:兩間學校賣點咁唔同,你問下自己想小朋友過

原帖由 ensy 於 15-12-08 發表
兩間學校賣點咁唔同,你問下自己想小朋友過點樣嘅幼稚園生活,其實唔難取捨...

不過千祈唔好因為唔識揀而 ...
兩間一定不會喇

引用:當年我揀SC因為中意雙班主任語境好。跟著,

原帖由 superying 於 15-12-08 發表
當年我揀SC因為中意雙班主任語境好。跟著,讀落好開心,因為校園返學放學也可入課室睇一陣。D家長好勤力又 ...
家長們要同其他家長埋堆嗎?

thanks all.
大約心裡有數,
anyway等埋result再算

finally my boy got both offer
then have to decide seriously

引用:傳言中的多功課和辛苦都是流料,非用家的猜

原帖由 happypapahk 於 15-12-09 發表
傳言中的多功課和辛苦都是流料,非用家的猜測與謠言
但真係k2已有dictation, test嗎?

‹ 上一主題|下一主題