用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九龍塘聖家開放日
樓主: Blythemia
go

九龍塘聖家開放日 [複製鏈接]

Re: 九龍塘聖家開放日

Hi Biff

I'm not sure about the sucessful case for P.4 but I know there was a entry test 2 mths ago for P.2.

Biff 寫道:
Hi Blythemia

您好, 恕我冒昧, 請問以您所知, 聖家會唔會收小四的插班生?
最近為小女是否轉校的問題煩惱, 在BK searh 了所有關於聖家的資料, 看見各位家長的評語, 我真的希望我女女有機會成為一份子. 不知現在開始申請, 會否太遲, 對外來的插班生, 會唔會要求很高(成績方面)? 希望您能給我一點意見, 謝

Biff,

唔好咁客氣啦.我盡我所知答你丫.

小四收唔收插班生,其實我唔知,不過小三重有.
要求係一定高既,因為競爭好大,我見亞女班上有兩個插班生,成績都係非常好,起碼上學期都係考頭幾名.好似全級頭幾名
學生,都有部分都係插班生. 
係咪太遲申請,我真係唔知,你最好打電話去校務處問下.

HI, DEAR Blythemia
我諗 "負" 既機會多 D  lor !  but anyway, 多謝你  !
我希望第三輪比我入到啦 .
悠悠媽咪

Blythemia,TIFFMUMMY,

好多謝您們的回應。我已經打左去校務處問o左, 職員話未知會唔會接受, 叫我即管寫信入去, 但受不受理也未知。我諗我會寫信試o下

‹ 上一主題|下一主題