用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 F.1 既家長, 你地幾時開始考試呀?
樓主: silvia_ng
go

F.1 既家長, 你地幾時開始考試呀?   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

引用:+本帖最後由+月希+於+15-11-26+13:19+編輯+

原帖由 月希 於 15-11-26 發表

我仔學校一月中考試...
我囡 UT 等佢自己黎,成績都嚇親我。

下星期考試,問佢温左未佢答有温,我只可以做就係 print pass paper 畀佢每科考試前一日做咋。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+15-11-26+14:03+我囡+

原帖由 月希 於 15-11-26 發表
我仔就一月先考...
我諗住聖誕先催下佢溫書..
但都只係催下佢..唔會太理佢..
無諗過捽佢温書,真係衰左等佢知道唔可以再當小學時既温法係得,預左會心臟病嚴重左。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+qkhui+於+15-11-26+發表我仔

原帖由 mamee 於 15-11-26 發表
其實我似你,我仔都係中二,中一我都無完全放手。我係叫佢間書/重點,佢自己溫,溫完我抽問書(我認為重要 ...
UT 衰左時我囡都緊張左,但唔會係我面前温書,放學去到婆婆屋企係入房温。

佢依家既平均分我哥話岩岩升中係正常。

醒目開學勳章 王國長老

引用:我仔UT有D得,+有D唔得,+而且校長叫我地家長

原帖由 silvia_ng 於 15-11-26 發表
我仔UT有D得, 有D唔得, 而且校長叫我地家長要放手, 所以呢次考試真係等佢衰下, 日後會留意返啦! 不過講真,  ...
我都係等佢衰下先,老本食晒就要轉方法去温。

醒目開學勳章 王國長老

tintinlam 發表於 15-11-26 19:38
剛剛同阿仔食TEA遇到小學同學媽咪, 問阿仔讀成點, 我話好開心, 冇功課又冇QUIZ...... 佢開心, 我都好開心.  ...
我囡都係學校做功課, quiz 真係唔少架, 好彩係學校有個 online quiz result 畀家長睇, 所以知道唔係無 quiz, 只係我囡講唔講出黎咋.

醒目開學勳章 王國長老

kittylam 發表於 15-11-27 13:19
你學校真係好,我仔唔講真係乜都唔知。
我同囡講呢個係 "血壓測試指標"............................

醒目開學勳章 王國長老

引用:我地冇你地咁多科讀,+輕鬆D+

原帖由 silvia_ng 於 15-11-27 發表
我地冇你地咁多科讀, 輕鬆D
我囡唔使考 L.S.,不過 P.E. Thoeory 都唔少野

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:月希+發表於+15-11-26+18:59+我同佢

原帖由 silvia_ng 於 15-11-27 發表
答題技巧真係要慢慢浸呢
我囡講中史好難記,希望唔好又炒中史。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+miriam+於+15-11-27+發表我囡

原帖由 silvia_ng 於 15-11-29 發表
我仔都唔係好識點溫,UT派返黎都差幾分唔合格,嚇死!佢地班有4成人唔合格,隔離班成半班唔合格。呢科睇黎 ...
學校有 pass paper 畀學生做,希望做完後會知應該點答。

醒目開學勳章 王國長老

silvia_ng 發表於 15-12-3 14:50
你就好啦! 我地冇呀! 得個別科目老師有比咋! 其實話哂F.1仔, 比佢試做等佢習慣下、試下呢個模式都係一件好 ...
叫左我囡做完唔明搵我哥教佢同解題, 希望佢會主動問咋.

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 16-1-22 21:53
我仔學校的成績表,每科都有排名,不過,必須係頭一半才有得排,分排名後過一半就無。都算好清晰

...
我好彩可以問你咋

唔係睇見張成績表 R 爆晒頭

醒目開學勳章 王國長老

各科係咁 dict & quiz, 上網見到個分數真係流晒汗............

好彩抽中左 3 月 UT 前學校搞既補數班丫.

‹ 上一主題|下一主題