用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才今朝3rd in好快完成!
樓主: goyoki
go

優才今朝3rd in好快完成! [複製鏈接]

回覆:優才今朝3rd in好快完成!

我小朋友話入到去話第一步係老師問早餐食左咩,然後聽英文故事,問與故事相關內容,但並非一個個問,而係舉手搶答,我小朋友印象話問左三兩提前,所以答問題的都是三兩,舉手後被老師抽叫回答的,唔係個個有得答。另外iPad行迷宮,有D有得玩,有D無被選中玩的,有部電視可以望住玩的小朋友闖關。我小朋友有行迷宮,目的地係沙灘。佢就話自己行到,我話你又知,佢話因為行對路線iPad會有反應。佢話佢嗰組有三位小朋友被選出黎行迷宮,其他睇電視睇他們玩。大致情況佢就只可以復述到咁多喇。請大家補充。

所以我話根據我小朋友feedback,唔係個個有得答問題同行迷宮,係揀選機制,我估可能係睇即場反應,熱烈d積極d嘅咪可能被揀中答題or行迷宮囉,估咋。

引用:即係冇得玩迷局就冇希望 +

原帖由 akachanman 於 15-11-21 發表
即係冇得玩迷局就冇希望
又唔係冇希望嘅,佢冇玩迷宮jer,可能有答問題兼答啱呢!

引用:Quote:原帖由+C-Mermaid+於+15-11-21+發表

原帖由 akachanman 於 15-11-21 發表
有答問題先有得玩
唔會掛⋯見有d答題有d行迷宮有d做 both parts

有無人知是否只in今日一日?

引用:Quote:原帖由+羊咩仔+於+15-11-22+發表12/1

原帖由 akachanman 於 15-11-22 發表
上開嘅要繼續上

我女有同學唔洗上堂,唔洗做功課,尋日都有3rd in
部分普通waiting昨日係有去3rd in,但就算pass都會升上1st waiting,補返上堂同補交功課。而1st waiting表現得好就有機會獲得conditional offer,唔得我估都會係維持1st waiting,家長繼續上堂。最終走的人固然會有一部分,1st waiting隨即補上。不要氣餒啊。

‹ 上一主題|下一主題