用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 天水圍天樂幼稚園及仁濟醫院林李婉冰幼兒中心有何意見 ...
go

天水圍天樂幼稚園及仁濟醫院林李婉冰幼兒中心有何意見 [複製鏈接]

天水圍天樂幼稚園及仁濟醫院林李婉冰幼兒中心有何意見

各位:

請問你們對這2間有何高見?
因我未決定幫我囝囝讀全日或half N1好?

Thanks.

Re: 天水圍天樂幼稚園及仁濟醫院林李婉冰幼兒中心有何意見

Hi,

My son is now studying N1 in 天樂幼稚園 but he will shift to 宣道會陳李詠貞紀念幼稚園.  Comparatively, the teachers in 宣道會 are much more professional and emphasis in the sound and smile face expression to the children.  For 天樂, can't be found for these.  They will not actively report your kid more detail.

Piann

hi piann,

宣道會陳李詠貞紀幼稚園...有n1咩..., 因為我都係煩緊比仔仔讀n1全日定半日...我都係住天水圍架...得閒有時間pm我傾下計呀..hehe(天樂唔係咁好呀..我之前打去問野..佢地d老師都唔多nice咁架 )

hi lwsdebbie,
我聽人講林李婉冰..幾好架wor....我都睇過d老師幾nice...ok呀..(但係因為我未決定比仔仔返全日/半日所以無註冊到讀)而家仲諗緊全日定半日好~~~

Hi paiwai :

其實我都係聽人講林李婉冰好架, 但都未去看, 只係打過佢問他們仍然有沒有位, 他們說到這刻都有, 而且他們叫我6月25日在天盛商場內有展覽,你可以去看下, 或者到新生收生日在7月2日去學校參觀及報名, 不過到時有沒有位就不知道.
我現在都是等取表格再交form,你都可以交左form先, 再去參觀考慮是否讀這間都無問題呀.

其實之前我都有想過是否這麼早叫囝囝讀全日, 不過讀全日起碼學多d野, 獨立好d, 因我囝囝仍然未戒尿片及奶咀, 所以希望返完學後會好些.

Paiwai,

唔係呀!係9月份就讀宣道會陳李詠貞紀幼稚園k1.一年前已報名.

Piann

(^oo^)(*oo*): 哦~原來係k1

好呀...等我7月又去睇下先 (不過我老公唔係幾放 比個仔讀全日呀...所以都未決定到...睇下搵唔搵到半日), 天盛有間小天使...好似係今年9月開n1班..有半日架..我遲d打去睇下點~

‹ 上一主題|下一主題