用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 隔離post,講到st cat好似垃圾咁嘅
樓主: msyoyolam
go

隔離post,講到st cat好似垃圾咁嘅 [複製鏈接]

回覆:隔離post,講到st cat好似垃圾咁嘅

由幫小朋友揀PN開始,見EK好多家長問邊間幼稚園有愛心。其實真心不明白何謂愛心幼稚園?校長,老師,校工都係打工,每校不論大小都會有充滿教學熱情同抱著打份工嘅黑面老師。校長,老師都係會轉工嘅,所以遇到好老師有時真係比入唔入到名校更重要。

引用:而家D家長真係好怪,講真如果係覺得無愛心

原帖由 babeggma 於 15-11-09 發表
而家D家長真係好怪,講真如果係覺得無愛心或唔適合的就唔好揀!講真我的囡囡上星期都有in,面見的老師的確沒 ...
以SC 每年報名人數,如果每個小朋友都要慢慢引導,多花幾分鐘,後面等面試的小朋友可能要多等一個鐘。面試多幾日都未完。有時覺得小朋友同學校有沒有緣都幾重要,如果最心儀個間的面試時間撞正平時午睡時間或黑面老師,只有嘆無缘。我小朋友報了一間龍校2年,但2年都面試當日發燒無去考,真係認命。

回覆:隔離post,講到st cat好似垃圾咁嘅

網上假資訊假comment 太多,抹黑的comment 永遠講是聽朋友或朋友的朋友講,用家聽完當然清楚係大話,但新手父母誤信這些留言,放棄報名就可惜。有時見到有會員極力唱衰某校, 又極力唱好某校,可以不妨看看他們的舊post, 自會有一番領會。看得多就會識分辨留言的可信程度!

引用:其實我反而想知那些曾大膽敢言地對該學校踐

原帖由 Happymama330 於 15-11-11 發表
其實我反而想知那些曾大膽敢言地對該學校踐踏過,有很多不滿和不良感覺的家長們,如收到該校offer的話,係 ...
口𥚃說不,身體卻很誠實!

引用:Quote:Happymama330+發表於+15-11-11+11:45

原帖由 maggie_fan 於 15-11-11 發表
呢樣我都想知
反而想知係大家見到好多老師都黑臉,定其實個個都係見到同一個或兩個黑臉老師?

引用:Quote:原帖由+creambun+於+15-11-11+發表口

原帖由 nic_bb 於 15-11-11 發表
100%agree, 最可惜只係那些誤以為學校很差而放棄報名或放棄offer嘅新手家長們

...
每年York, 民生, SC, 明慧,Zenith, KM, SN 總有一間被圍攻,睇下邊間唔好彩

‹ 上一主題|下一主題